Всяка задача има няколко отговора. Това каза в предаването Лице

...
Всяка задача има няколко отговора. Това каза в предаването Лице
Коментари Харесай

Учителят Тео за взрива, стреснал Северозападна България: Може да е и ракета

Всяка задача има няколко отговора. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ преподавателят по физика Теодосий Теодосиев, прочут като учителя Тео, във връзка информацията, че ярката светлина и мощният екот, които стреснаха Северозападна България, са от взривил се във въздуха астероид.

Не е несъмнено, до момента в който не бъде открито нещо по земята. Най-елементарното допустимо решение е че това е било един метеор и от него може да не са останали следи, съобщи Теодосиев.

Възможно е това да не е наложително тяло от галактически генезис, а от ракетен обстрел. На война се случват такива неща – ракета да не попадне там, където е ориентирана, означи физикът.

По думите му по този въпрос по-категорично могат да се произнесат военните.

Той посочи, че в случай че се придържаме към хипотезата, че става въпрос за гърмеж на астероид, следи от него могат да се намерят единствено в случай че е с каменно или желязно ядро.

Но и това не е доста несъмнено. Все едно да се откри камък в разорана равнища. Но в случай че е с водно ядро, от лед, ледът ще се стопи и няма да се откри нищо, изясни Теодосиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР