Всяка втора руска компания остана без техническа поддръжка поради оттеглянето

...
Всяка втора руска компания остана без техническа поддръжка поради оттеглянето
Коментари Харесай

Всяка втора руска компания остана без техническа поддръжка заради санкциите

Всяка втора съветска компания остана без техническа поддръжка заради отдръпването на задграничните IT колоси от страната. Това ги принуждава да стартират да създават собствен личен програмен продукт. Според анализаторите, 76% от локалните компании от огромния и междинния бизнес в този момент независимо създават нужния програмен продукт. Повече от половината съветски компании, които са употребявали непознат програмен продукт към този момент нямат каквато и да било техническа поддръжка, се споделя в изследването на Naumen, представено от Forbes. Това е прекомерно рисково, тъй като към този момент няма обновявания по сигурността и софтуерът остава уязвим за хакерските офанзиви.

Аналитиците са интервюирали 116 организации от 19 разнообразни промишлености, с цел да схванат какъв е резултатът от излизането на огромните задгранични разработчици от съветския пазар. Проучването сподели, че 56% от фирмите са изгубили достъпа до техническа поддръжка, за 16% от организациите разноските за лицензи и услуги са се нараснали сериозно доста, и единствено една пета от интервюираните (21%) не са почувствали някакви по-особени последици.

Руският бизнес интензивно употребява задграничен програмен продукт: при 36% от интервюираните компании, делът на задграничните IT решения е не по-малко от половината от потребления програмен продукт. При 33% от съветските компании непознатият програмен продукт съставлява 20-50% от софтуера. Само една четвърт от интервюираните (25%) употребяват под 20% непознат програмен продукт.

Изследването сподели, че най-зависими от задграничния програмен продукт са съветските банки, а по-късно петролната и газовата индустрии. Всеки един от тези браншове употребява надалеч над 50% задграничен програмен продукт.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР