Всяка умишлена атака срещу ключова инфраструктура на съюзниците от НАТО

...
Всяка умишлена атака срещу ключова инфраструктура на съюзниците от НАТО
Коментари Харесай

НАТО ще отговаря на всяка атака срещу ключова инфраструктура

Всяка умишлена офанзива против основна инфраструктура на съдружниците от НАТО ще бъде посрещната с обединен и съдбоносен отговор.

Предупреждението насочи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг.

Той приказва в навечерието на започващата на следващия ден двудневна среща на министрите на защитата на страните членки в Брюксел.

Охраната на основната инфраструктура ще бъде измежду главните тематики на форума. НАТО работи по този въпрос от доста години насама.

А след саботажа по двете тръби на „ Северен поток “ наблюдението на всички обекти е засилено.

„ Удвоихме наличието си в Балтийско и Северно море на над 30 кораба. Те са подкрепени от въздушни патрули и подводни сили “, посочи Столтенберг.

Съюзниците също ускоряват сигурността край основните си съоръжения. Те ускоряват разузнаването и шерването на данните от него.

Министрите ще вземат решение за увеличение на запасите от муниции и съоръжение в страните от НАТО, добави генералният секретар. Целта е ускорение на нужните доставки за Украйна. Чрез процеса за обмисляне на защитата на пакта на промишлеността в сектора ще бъде обезпечено дълготрайно търсене, с цел да може да бъде увеличено производството.

Украйна има потребност безусловно от всички вероятни типове оръжия, сподели Столтенберг. В срещата ще взе участие и украинският министър на защитата Олексий Резников.

В четвъртък, на втория ден от министерската среща, ще има среща на Групата за нуклеарно обмисляне на НАТО. Главната цел на нуклеарното въздържане от страна на пакта постоянно е била запазване на мира, попречване на насилието и въздържане на експанзията, уточни шефът на алианса.

Идната седмица НАТО ще организира от дълго време плануваното си обучение за въздържане Steadfast Noon. То се организира всяка година.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР