Всяка трета жена у нас е жертва на насилие. Данните

...
Всяка трета жена у нас е жертва на насилие. Данните
Коментари Харесай

Кризисен център, помагащ на пострадали от насилие или трафик на хора, затваря врати

Всяка трета жена у нас е жертва на принуждение. Данните са на неправителствени организации. Една от тях е „ П.У.Л.С. " Въпреки че от основаването си през 1999 година до през днешния ден е помогнала на повече от 10 хиляди души, огромна част от тях - жертви на трафик, през днешния ден фондацията е на път да затвори спешния си център, където ги настанява, и да спре стратегиите си. Причината - липса на средства. В европейския ден за битка с трафика на хора ви срещаме с жена, станала жертва на трафик, и с нейните спасители от „ П.У.Л.С. "

С центъра сега живеят към 20 души, измежду тях има и деца. Николина е единствено една от многото жертви на трафиканти. Повярвала на обещания за работа и обич и отпътувала за Австрия. Три месеца по-късно била принудена да проституира. От 2 години тя към този момент води независим живот. Отглежда щерка си и нов мъж. Изключително признателна е на „ П.У.Л.С. " за помощта.

Всеки, който е станал жертва на някакъв тип принуждение, има опция да употребява безплатното настаняване в центъра, психическа помощ, обществена поддръжка, изясни Юлия Андонова от Фондация " П.У.Л.С. ". „ Това не е проблем на Фондация " П.У.Л.С. ". Изправени сме пред неспособност да посрещаме настоящите потребности на хората, които са настанени в нашите спешни центрове ", сигнализира тя.

От 23 години всички услуги, които организацията предлага на жертви, са вероятни, с помощта на донори и разнообразни планове, по които фондацията работи. Държавното финансиране било алегорично - 3 пъти по-ниско от нужното.

Всеки, искащ да помогне, може да види лист с нужни артикули на уеб страницата на фондацията, или да изпрати SMS с текст DMS PULS на къс номер 17 777.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР