Всяка трета жена на възраст 18-29 г. у нас е

...
Всяка трета жена на възраст 18-29 г. у нас е
Коментари Харесай

Всяка трета млада жена у нас е била жертва на насилие

Всяка трета жена на възраст 18-29 година у нас е била жертва на насилие от сегашен или някогашен сътрудник. Сред дамите на възраст 18-74 години малко под 12 % са претърпели най-малко един случай на физическо или полово принуждение в миналото през живота си. 

Това сочат данните от проучване на Националния статистически институт в интервала ноември 2021 - февруари тази година. 

 
Насилието е наказуемо и от началото ме беше доста позор, само че към този момент не ме е позор от това нещо, аз нищо неприятно не съм направила, с цел да бъда пребита и унижена по подобен метод на улицата.
Даниела Груева
Докато не се случи физическото принуждение, аз самата не осъзнавах, че ми се случва това прочувствено принуждение, смятах, че аз съм позволила неточност за това, че аз съм отговорна
Елена

Нападението над Даниела Груева се случва преди три години. Повод за него стават... 4000 лв.. Остава ги в дома на партньора си и когато желае да й бъдат върнати получава отвод. Следва среща пред сградата на съда в Самоков. Среща, която бързо преминава от вербално във физическо принуждение.

 
Огледа се видя, че няма никой и ме блъсна в близката ограда. Казах му, че ще се обадя на полицията, само че той продължи, смятайки, че той е прокурор и е недостижим.
Даниела Груева

След побоя дамата едвам диша и даже стига до болница. Две години по-късно откакто Софийският областен съд дефинира насилника на Даниела за почтен. следва мощен публичен отзив и Даниела съумява да потвърди виновността на насилника си.

Елена открива индивида, с който желае да прекара живота си преди 12 години. Три години по-късно нейният сътрудник стартира да изневерява. И тази история минава през психическо и по-късно физическо принуждение.
Шеговити подмятания за мен и за външния ми тип, за това, че не се оправям добре като стопанка и майка. Отделно продължаваха обстановките в фамилията ми, изневерите и лъжите.
Елена

В началото дамата не търси помощ. Както множеството жертви не е осъзнавала, че върху нея се упражнява принуждение.

„ Първоначално отричах, даже и след физическото принуждение, че нещо толкоз неприятно ми се случва. Моите другари раздрусаха, заведоха ме на правосъден доктор, разговарях с доста терапевти “, сподели дамата.

Справедливост за Елена по този начин и не идва, тъй като нейният принудител е жена и не може да получи отбрана от българското законодателство.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР