Всяка трета жена да бъде обект на домашно насилие –

...
Всяка трета жена да бъде обект на домашно насилие –
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Наложената сглобка върши работа, моделът ГЕРБ вече го няма

„ Всяка трета жена да бъде обект на домашно принуждение – вербално или физически е доста тежка диагноза за общество, което по този начин или другояче е извънредно разграничено.Такава свирепост, експанзия и оскърбление е безусловно неприемлива “. Това сподели Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната " във връзка зверството с 18-годишната Дебора, в ефира на БТВ.

" Тъжно ми е, че живеем в такава среда, само че има и доза вяра, че рядко се случва, че обществото обединено излиза и споделя, че това не би трябвало да се случва повече “, добави тя.

„ Този въпрос ме мъчи от дълго време. Ще споделя една история, която е още от първите дни, в които се образува кабинета „ Петков “.

На втория ден отидох на среща за разработване на измененията за отбрана на домашното принуждение.

Това, което ме шокира тогава е, че тази работна група от две години търсеше подкрепа и парламентарно болшинство, с цел да може тези промени да излязат напред.

Най-трудно беше да се откри парламентарно болшинство, което да не го е боязън, че ще го обвинят неговите гласоподаватели, че пази „ нетрадиционна полезност “. 

Днес е значим моментът, че под публичната сила и яд тези страхове отстъпват на назад във времето.

Тя добави, че има подготвени текстове за протокола сред ръководещите партии.

Бориславова не знае кой е разписал текстовете за конституционните промени, само че дебатът не е завършил. Когато се гласоподават измененията в Конституцията, най-малко един месец ще стоят за публично разискване. Мандатът на основния прокурор би трябвало да е един и по-кратък, настоя Бориславова.

Отговорни сме всички ние, че не сме съумели да убедим хората, че би трябвало да поддържат тези промени. Дори и аз като член на Политическа партия съм отговорна.

Нито една партия не беше подготвена да гласоподава измененията за интимната връзка без ДБ, посочи Бориславова.

По думите й моделът ГЕРБ и Борисов към този момент ги няма.

„ Наложената сглобка прави работа. Започна да взема решение проблеми, насъбрани с годините. Вече има диспути, признати закони, които се отлагаха с години. Не е елементарно, само че нещата не действат както преди “, призна Бориславова за работата на ПП-ДБ с ГЕРБ и ДПС.

 

Източници: бТВ, novini.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР