Всяка сутрин все остава по малко от овесените ядки, които

...
Всяка сутрин все остава по малко от овесените ядки, които
Коментари Харесай

Идея на помощ: Маска за ръце от кашата за закуска

Всяка заран все остава по малко от овесените ядки, които приготвяте за фамилна закуска, или от картофеното пюре. И, общо взето, постоянно се чудите какво да вършиме тези жалки остатъци. А след дългото чудене най-после отиват в кофата.

Овесената каша обаче може да ви помогне доста, изключително, в случай че ръцете ви са прекомерно сухи от честото миене на всякакви неща.

Ако прибавите към нея един жълтък и малко мед, а с получената примес намажете ръцете си, поставите върху тях памучни ръкавици и постоите 10-15 минути, ще разберете защо приказваме.

Благотворен резултат има и в случай че сложите 1-2 лъжици овесени трици в блендер и полученото брашно смесите с мед. Или със сок от алое вера.

Още един вид: 2 варени картофа и 70 мл прясно мляко са продуктите, без които не можете да извършите смислено картофено пюре, само че те са рецепта и за универсална маска за омекотяане на кожата.

Втрийте сместа, сложете ръкавици, постойте по този начин 10 минути, отмийте с хладка вода, подсушете и ще видите какъв брой мека е кожата на ръцете ви.

Всички артикули, които изброихме, подхранват – във всеки смисъл на думата.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР