Всяка споделена от хората история е уникална, а тази е

...
Всяка споделена от хората история е уникална, а тази е
Коментари Харесай

Когато любовта ни прави герои

Всяка споделена от хората история е неповторима, а тази е за ориста, която ни сервира дарове, без даже да допускаме, че сме ги заслужили. Женя Манева от Чирпан ни споделя по какъв начин една инцидентна среща, прераснала в обич, избавя живота ѝ.

В един елементарен ден Женя взема решение да кандидатства за работа като барман. В заведението ѝ прави усещане мъж, който закача картини, умислен и замислен. След къс диалог тя схваща, че името му е Димо, че е притежател на заведение и неотдавна е изгубил майка си. Подобна покруса сполетява и Женя, която губи татко си скоро след срещата с Димо. Заедно те намират разтуха и схващане един в различен.

Женя и Димо не встъпват в брак, само че това не пречи на връзката им да е пълноценна. През 2017 обаче ги сполетява нова неволя. Докато са на женитба, Женя стартира да се усеща отпаднала, със стомашно неразположение и подути крайници. Тя страда от заболяване на бъбреците – нефрит, което макар лекуването с медикаменти се утежнява. Започва да търси здравна помощ и се оказва, че този път казусът е много по-сериозен, в сравнение с някой е предполагал. Нуждае се от неотложно вливане на кръв. Димо няма по какъв начин да ѝ окаже помощ, защото са несъвместими кръвни групи, само че приятелите на Женя съумяват да оказват помощ в точния момент.

Проблемът обаче към момента не е решен. Лекарите оповестяват, че е нужна трансплантация на бъбрек. В продължение на две години Женя е на хемодиализа и в непрекъснато търсене на донор. Според законодателството в България донори могат да бъдат единствено хора, с които съществува роднинска връзка. За страдание, майката на Женя е стара и с високо кръвно налягане и несъответствуваща за донор.

 а DEVIN

Женя се усеща обезверена и съвсем изгубила вяра. Хемодиализата я е изтощила изцяло, а високото кръвно ѝ пречи да спи нощем. Тогава, за пръв път от доста време насам, се появява лъч светлина в тунела. Поп звездата Силвия Кацарова се свързва с Женя и я поучава да си направи трансплантацията в болница в Турция. Операцията коства 20 000 $, а в прилежащата страна донорството е допустимо освен по роднинска линия.

След като Димо схваща за това, декларира, че няма да остави приятелката си сама и предлага да ѝ стане донор. Правят си проучвания за кръстосано донорство и се оказва, че съвместимостта им е 99%. В този миг Женя схваща, че няма нищо инцидентно и срещата им е била съдбовна.

През летните месеци на 2019 година Женя и Димо се борят да наберат нужните им средства за трансплантацията и съумяват! Благодарение на хора, които не разполагат с доста, само че имат положителни сърца, двойката реализира задачата си от 20 000 $ и през октомври отпътуват за Истанбул за животоспасяващата интервенция.

„ Когато Димо предложи да ми даде своя бъбрек – той го направи с решителност. Не съм правила опити да го разубедя, само че в никакъв случай не съм го поставяла преди този момент като въпрос или молба, “ споделя Женя. „ Знаех и имах вяра, че двамата ще се оправим. Сега аз се грижа за него даже повече в сравнение с той за мен, защото неналичието на бъбрек му се отрази. “

Хората и приятелите поздравяват Женя, че е стигнала дотук. Тя обаче не се възприема като воин. Нейният воин е Димо. „ Та той се лиши от бъбрека си. Той ми даде живот! “ По време на хемодиализата за интервал от две години, приятелят ѝ е до нея, с цел да ѝ вдъхва непрекъснато сили и кураж. Накрая ѝ вдъхва глътка живот както в метафоричен, по този начин и в дословен смисъл. Има хора, които не просто трансформират живота ни, те ни го подаряват. И те са същински герои.

Кой е твоят воин? Кампанията „ Героят в нас “ на DEVIN съумява да допре сърцата на доста хора. DEVIN Изворна сътвори онлайн игра, която продължава да предизвиква всеки един от нас да „ разпознава “ своя воин в живота си.

Кампанията на DEVIN Изворна „ Героят в нас “ стартира през лятото на 2020 година като обществен опит. Осъществява се благодарение на психолога Кремена Станилова, като на инцидентен принцип са определени няколко души, поканени да се включат. Тяхната задача е да се опишат с една от думите: „ под напрежение “, „ претрупан “, „ елементарен “ или „ воин “. Техни близки са скрито помолени за същото. Участниците с изненада схващат, че за своите обичани хора те са героите в живота им, без даже да подозират. В всекидневието си всеки има склонността да се разказва като уплашен, а напрежението да се отразява върху настроението и отношението към околните. Затова DEVIN Изворна ни припомня да сме по-щадящи към себе си и да се грижим за нашето здраве, да борим напрежението с добра хидратация. Защото за някого можем да бъдем невероятни – и даже герои.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР