Всяка сделка трябва да бъде документирана и отразена в счетоводството.

...
Всяка сделка трябва да бъде документирана и отразена в счетоводството.
Коментари Харесай

Как се води счетоводство: двойно записване и счетоводни записвания. Разбиране с пример

Всяка договорка би трябвало да бъде документирана и отразена в счетоводството.

Счетоводните сметки са сметки, които съхраняват записи на всички бизнес транзакции на организацията. В тях счетоводните обекти се групират и преобразуват в паричен формат.

Графично сметката съставлява двустранна таблица, която съдържа всички икономически интервенции на компанията. Лявата страна на сметката се назовава дебит (Dt), дясната страна се назовава заем (Kt).

Източниците на средства се записват на заем, а получателите на тези средства се записват на дебит. Ще проучваме този развой по-подробно в образеца по-долу.

Всички записи в счетоводните сметки – счетоводни записи – се правят с двойно записване.

Двойното записване е способ на счетоводство, при който всички икономически интервенции на сдружението се отразяват в две счетоводни сметки – дебит на едната сметка и заем на другата – в равни суми, с цел да се поддържа баланс.

Да вземем образец. Помислете по какъв начин ще наподобяват счетоводните записи, в случай че една компания закупи артикул и го продаде след известно време?

И по този начин, другите счетоводни компании оферират и разнообразни цени.

Счетоводството стартира с регистрация на компания. Това е първият стадий, където даден шеф, откакто към този момент се е уверил, че ще започва бизнес, минава към регистрация на компания.

Счетоводителят, или правист, който следва документите я приготвя във тип, подготвен за регистрация и я подава на съответните органи.

Фирма без счетоводител е задача – допустима, само че единствено когато имате опит като счетоводител и ясно и тъкмо си отделите от времето за тази активност.

Нашият опит демонстрира, че с цел да Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) върви вашият си бизнес, най-добре тази част да я оставите на счетоводна адвокатска фирма, или пък на счетоводител на свободна процедура, в случай че размерът Ви е дребен.

Счетоводството е муден бранш, изключително при компании с доста работа, с активност, която надвишава стотици хиляди месечен доход. Съответво и е елементарно, когато се касае за дребни компании.


Имайте поради, че воденето на счетоводство през днешния ден, по време на неустановеност, пандемии, става и онлайн. Често онлайн счетоводители приготвят цялата документи и посредством електронен автограф тя се подава на съответните институции.

Всичко става бързо, комфортно и елементарно!

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР