Всяка рекламна кампания трябва да започне с добра идея, но

...
Всяка рекламна кампания трябва да започне с добра идея, но
Коментари Харесай

3 игри, които събуждат креативността

Всяка рекламна акция би трябвало да стартира с добра концепция, само че какво се случва, когато тази концепция се бави? Независимо какви са продуктът или услугата, без значение в кой канал ще бъдат рекламирани (радио, телевизия, списания), стартът е най-съществен.

Брейнстормингът е една от главните техники за стимулиране на мозъка измежду рекламистите. Много постоянно обаче не е задоволително да седнеш и да си кажеш, че в този момент ще го правиш, до момента в който ти хрумне чудесна концепция. Затова съществуват доста, разнообразни техники за брейнсторминг, които подтикват изобретателния развой. Авторите в chon.com описват за 4 от тях.

• Кубична вероятност. Тя подтиква участника в брейнстормига да огледа концепцията от 6 разнообразни гледни ъгъла и да реши дали е добра или не. Запишете концепцията си. След това я приложете към 6 критерии: опишете я, сравнете я с нещо друго, асоциирайте я с нещо, анализирайте я, представете си я приложена на процедура и по-късно пробвайте да измислите всички вероятни способи да й се противопоставите и да я оспорите.

• Изброяване на точки (Bullet Points). Тази техника е потребна когато към този момент има една концепция и тя би трябвало да се разшири. Пише се главната тематика или концепция най-отгоре на бяло табло и по-късно се изписват изпод отвесно всички други асоциации и думи, които хрумват от нея, изброени с точки. Практиката е сходна на тази на лекар Хаус от едноименния американски сериал, който изписва един под различен на бяло табло с маркер признаците, с цел да сглоби пъзела и да разбере коя е заболяването. Друг способ, който с образната си сграда подтиква появяването на нови и нови хрумвания съгласно създателите в chron е този със основаването на мрежа. В центъра й, в кръг се изписва главната концепция. След това към нея се записват асоциациите свързани с линия към главната под формата на слънце.

• Свободно писане. Това е най-простичката и най-фундаментална техника на брейнсторминга, само че доста постоянно работи. От нейното приложение доста постоянно поражда първичната концепция на маркетинг акцията. Хванете бял лист хартия и без да се замисляте напишете всичко, което ви хрумва на секундата по отношение на този артикул или услуга. Не се тревожете какво пишете и дали го пишете вярно. Само пишете каквото ви пристигна на разум. Направете го в границите на 10 минути. След това прегледайте каквото сте записали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР