Всяка победа вдъхва нови сили. В сблъсъците с държавния репресивен

...
Всяка победа вдъхва нови сили. В сблъсъците с държавния репресивен
Коментари Харесай

Вече няма никакво съмнение: в Кремъл се страхуват

Всяка победа вдъхва нови сили. В конфликтите с държавния наказателен уред в края на седмицата съветската съпротива удържа морална победа. Та нали никой няма да тръгне да пази оня служител на реда, който постанова с палката си падналото на земята момиче, единствено тъй като то желае почтени избори? Ами тези сътрудници от тайните служби, които пребиват до кръв демонстриращите младежи и след това ги откарват кой знае къде? И кой ли ще застане на страната на маскираните служители на реда, които насъскват настървените си овчарки против стачкуващите? Очевидно е, че всички благосклонности са на страната на протестиращите. Отблъскващи са фрагментите, на които се виждат жестокостите, осъществени от кремълските биячи. Те още веднъж ни напомнят, че в Русия властта стои над правото. При демокрацията обаче е противоположното.

Милиони видяха фрагментите с пребитите стачкуващи. Милиони се възмутиха – както в Русия, по този начин и по света. Нека обаче тези фрагменти да изгледат и шефовете на тези западни компании, които не престават да влагат в Русия – „ Сименс ", „ Даймлер ", „ Винтерсхал ". Защото всеки, които сега поддържа режима в Москва, след това ще би трябвало да изясни пред света това свое държание.

Заради едни толкоз маловажни избори

Защо въобще в Русия се стигна до такива крайности? Причината са най-много идните избори за Градски съвет в Москва на 8 септември. На пръв взор това е изненада, тъй като столичният парламент няма особени пълномощия. Тъкмо заради това до момента никой не се интересуваше от тези избори - дори и гласоподавателите. Днес обаче десетки опозиционни претенденти имат намерение да се борят за местата в Съвета, а Кремъл се пробва да им попречи с разнообразни причини, изсмукани от пръстите. Ето по какъв начин се стигна до митингите. А откакто държавното управление стартира пердах с палки даже поради едни толкоз малозначителни избори, какво ли ще бъде един ден, когато в действителност залогът е за политическата власт – да вземем за пример при изборите за Държавна дума или на президентските избори?

Властовият хайлайф на президента Путин, който сега владее Русия, от ден на ден се бои от личния си народ. И има за какво. Държавният уред е подкупен. Тъкмо по негова виновност стандартът на руснаците към този момент от години спада, стопанската система буксува, инфраструктурата отвън огромните градове се разпада, образованите младежи напущат страната. Милиони по-възрастни жители считат, че страната ги е измамила с по този начин наречената „ пенсионна промяна ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР