Всяка пета положителна проба за COVID-19 е съмнителна за новия

...
Всяка пета положителна проба за COVID-19 е съмнителна за новия
Коментари Харесай

Всяка пета проба за COVID-19 е съмнителна за новия щам

Всяка пета позитивна проба за COVID-19 е съмнителна за новия вид на ковид, който е доста по-заразен. Това рапортува ръководителят на Националния действен щаб (НОЩ) проф. Венцислав Мутафчийски по време на работно заседание в Министерски съвет, отдадено на разхлабване на ограниченията у нас.

Мутафчийски уточни, че се чакат резултатите от проучванията, само че това би трябвало да заостри вниманието.

По време на съвещанието е разисквано разхлабването на противоепидемичните ограничения в избрани браншове и бизнеси . В него участваха членове на държавното управление и представители на Националния действен щаб. Събирането му през днешния ден се постанова и от опасността на ресторантьорите и хотелиерите да отворят протестно всички заведения. Окончателно решение за разпределяне на ограниченията ще бъде взето в четвъртък. При отбелязване на нов растеж на заболеваемостта и сериозен напън върху лечебните заведения, рестриктивните мерки ще бъдат преосмислени и още веднъж затегнати , предизвестяват от пресслужбата на Министерски съвет.

Здравният министър Костадин Ангелов още веднъж се опълчи на внушенията в общественото пространство за неверния избор и за избора на избрана компания за ваксини. Той е безапелационен, че това не дава отговор на истината.

Сключените контракти за доставката на имунизациите са сред Европейската комисия и производителите. Единственото политическо решение, което е взела българската страна, е решението на Народното събрание, с което се упълномощава Европейска комисия да договаря от името на България количества и тип ваксини, уточни Ангелов.

" В тази връзка ние под никаква форма не сме имали опция да договаряме количества на дадени производители или да дефинираме цена на ваксини ", добави министърът на опазването на здравето.

Премиерът Борисов още веднъж повтори, че е подсигурено на всеки български жител да му бъде сложена тази ваксина, в случай че той пожелае.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР