Всяка пета финансова институция обмисля да започне търговия с криптовалути

...
Всяка пета финансова институция обмисля да започне търговия с криптовалути
Коментари Харесай

Всяка пета финансова институция планира търговия с криптовалути

Всяка пета финансова институция обмисля да стартира търговия с криптовалути през идните 12 месеца, сочи изследване на " Томсън Ройтерс ", която има организация Ройтерс, оповестено във вторник.

Седемдесет % от участниците в допитването, които показват предпочитание да търгуват с криптовалути, като биткойна, показват, че възнамеряват да стартират търговия през идващите три до шест месеца, сочи още изследването.

Анкетата обгръща над 400 клиенти от платформите на " Томсън Ройтерс " (Thomson Reuters), в това число огромни мениджъри на активи, хедж фондове и отдели за търговски интервенции в най-големите банки.

Търговският интерес към покупката и продажбата на цифровите пари експлодира предходната година, откакто цените на криптовалутите растяха и се предвиждаше нарастването да продължава, макар предизвестията на регулаторните органи, че това е високо рисково влагане. В резултат банките започнаха да изследват интереса на клиентите и няколко хедж фонда пробваха търговия с виртуални валути.

Големите спадове на курсовете на криптовалутите тази година обаче насърчиха критиците им да насочат предизвестия, че пазарът е балон и вложителите би трябвало да бъдат внимателни.

Това е първото сходно изследване на Ройтерс и затова не може да се мери по какъв начин се е трансформирало желанието на вложителите за търговия с криптовалути, показва организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР