Всяка партия сама решава каква кампания да води. Тактиките са

...
Всяка партия сама решава каква кампания да води. Тактиките са
Коментари Харесай

Вили Лилков: Ще се впусна в избори, но зависи партията дали управлява или е в опозиция

" Всяка партия сама взема решение каква акция да води. Тактиките са най-различни. Зависи дали партията ръководи или е в съпротива. С никого не съм приказвал за присъединяване в локалния избор в София. Приятно е да видиш такива оценки, тъй че това значи, че позициите които съм взимал и работата, която съм правил е оценена ", съобщи в предаването “Денят онлайн “ по Нова нюз професор Вили Лилков - един от учредителите на „ Демократи за мощна България “ - някогашен водач на ДСБ-София, някогашен общински консултант и претендент за кмет на София през 2015 година.

Според него кандидатурата за кмет на столицата на ПП-ДБ е била изненада за над 90% от гласоподавателите на обединението.

„ Тя е и провокация, поради предишното на близки на претендента. Оттук нататък тези, които са го номинирали са създали своите планове. Прави ми усещане, че претендентът им приказва несигурно и с непознаване проблемите на София “, сподели гостът.

„ Наблюдавам с интерес това, което се случва, само че няма да се включвам с борбата за кметския пост на София “, разкри той.

„ София не разполага с нужния запас, с който да реши дълготрайните проблеми на града “, посочи Лилков. Той предизвести, че скоро изтича градоустройствения проект на София. Столицата се намира в песимистичния вид на осъществяването на развиване на столицата и това е от години наред “, уточни той.

„ Някои от огромните проблеми на града са: „ Кремиковци “ продължава да е стегниращият фактор, имаме неравномерно развиване на северната и южната част на града, 20% от жилищата са необитаеми, не са решени огромните проблеми със зелените площи, програмата за саниране не е почнала, нужно е поправяне на речните корита в града и така нататък Столична община няма жилищна политика. Постигнати са някои триумфи, само че има системи, в които проблемите са неглижирани с годи9ни и би трябвало да стартират да се вземат решение. За да могат да се осъществят огромните инфраструктурни планове на София, би трябвало да се отчуждят към 80% от парцелите. За да се решат тези проблеми е нужен огромен финансов запас “, изясни Вили Лилков.

„ Жилищната политика е сериозен проблем. Необходимо е огромно саниране. Има доста обществено слаби хора, които имат потребност от настаняване. Занемарени са през годините много проблеми, които би трябвало да се вземат решение “, сподели още той.

„ Друг проблем е, в случай че общината реши да промени Общия организационен проект, това може да бъде обжалвано “, сподели той и добави: „ Нуждаем се от нов модел на райониране и нов вид ръководство, с цел да стане по-ефективно ръководството на града “.

Според Вили Лилков Паметникът на руската войска би трябвало да бъде изместен.

„ Големият въпрос е какво ще създадем на неговото място, с цел да не стане като с мавзолея. През 2012 година предложих да се разгласи конкурс за рационализация на Княжевската градина. Трябва да се преименуват и улици. Има улици в София, по които в случай че се разхождаш, се чувстваш все едно си в Москва “, приключи гостът.
ТЕМА преди 29 дни 3913 преди 29 дни 1962 преди 30 дни 7994
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР