Всяка от партиите от управляващата коалиция - БСП и Демократична

...
Всяка от партиите от управляващата коалиция - БСП и Демократична
Коментари Харесай

Ново правителство или поредни избори? Повечето партии са готови да приемат третия мандат

Всяка от партиите от ръководещата коалиция - Българска социалистическа партия и Демократична България, както и напусналите от " ИТН " са подготвени да вземат мандата и да опитат да избегнат предварителни избори.

Според тях има какво да се каже при президента и разясниха, че в случай че се стигне до избори, то посоченият от президента период при започване на месец октомври е добър.

След като още предходната седмица откакто не съумя да се образува държавно управление с първия мандат на " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и Демократична България обявиха, че в случай че третият мандат бъде връчен на тях от президента, те ще създадат всичко допустимо да създадат държавно управление - през днешния ден те препотвърдиха това си желание. В същото време от " ИТН " също споделиха, че в случай че те бъдат определени за третия мандат от прeзидента, ще опитат да създадат държавно управление.

От " Продължаваме промяната " обаче са безапелационни, че няма да седнат на масата на договарянията с партия като " ИТН ". Всички обединения са уверени, че консултациите при президента ще бъдат ефикасни, в случай че се откри рамка за последващи раговори.

От " Продължаваме промяната " чакат на тези съвещания да видят кого ще избра президентът за връчването на третия мандат, откакто ГЕРБ даде обещание да върне втория.

" Ние, несъмнено, можем да беседваме с " Демократична България " и Българска социалистическа партия. Силата, с която не можем да беседваме, е " ИТН ", тъй като те потвърдиха като партия, че са един непдевидим и също деструктивен сътрудник. Те провалиха 3 Народното събрание. тъй че като парламентарна група не чакаме да водим договаряния с тях. Това, което можем да напарвим, е естествено към програмата, която разработихме предходната седмица. Да приказваме за съответни ограничения и за съответни периоди ", разяснява Андрей Гюров - ръководител на ПГ на " Продължаваме промяната ".

Ако не се стигне до кабинет Политическа партия са подготвени за избори и намират началото на октомври за положително време за избори.

" Реалистично е началото на октомври. Избягваме интервала с отпуските, по този начин може да се каже, че можем да разчитаме на положително явяване на изборите ", сподели Гюров.

В " Денят стартира " Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия разяснява,че в този момент е време всеки и изключително политическите водачи да поемат глътка въздух,за да осмислят къде се намират и да намерят нужната мъдрост в идващите дни.

" Най-лесно е да кажем - отиваме на избори. По-трудно е да формулираме целите пред България. Кое е значимо за хората през идващите месеци? И може би въпреки всичко да се опитаме да го осъществяваме без да за 4 път за година и половина да караме хората да гласоподават. "

Според Вигенин не всичко е изгубено.

" Аз считам, че обединението която управляваше досега,може да продължи да го прави с ясни задължения,ясно написани,така както направихме този опит с мандата на Политическа партия,една много съответна управническа стратегия в границите на идващите 6 месеца. "

От " Демократична България " дефинират хода на президента да свика съвещания като рационален.

" Това, от което желаеме да предпазим страната е нова поредност от избори, която съгласно нас ще се случи неизбежно след идващите такива и тъкмо заради тази причина желаеме да сме несъмнено, че сме създали всичко допустимо да съставим държавно управление в границите на рационалното. Разбира се, сред партии от актуалната ръководеща коалиция ", съобщи Ивайло Мирчев в " Денят стартира ".

" Демократична България " утвърждават периода на президента, в случай че се стигне до избори.

" Доста рационално от позиция на това, че другата алтернатива беше за септември, когато огромната част от хората към момента са на море. Хубаво е оптимално доста българи да гласоподават и октомври е добър вид ", разяснява Мирчев.

" ИТН " намира консултациите за потребни. Искат да се откри решение в името на обществото, което съгласно тях не желае избори.

" Ние сме подготвени да беседваме с " Продължаваме промяната ", без значение от мненията на техните водачи, както и да беседваме и с Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Не виждам нищо неприятно. Другия вид, несъмнено, е да вървим на избори. Ние от избори не се тормозим, само че значимото е да забележим кое е по-правилното за обществото. За нас по-правилният вид е да не се върви на избори, с цел да се опитаме да измъкнем България от тази рецесия ", сподели Станислав Балабанов.

ГЕРБ отхвърлиха коментар по думите на президента. Припомниха изявлението на водача си от през вчерашния ден, че ще върнат мандата и няма да поддържат никакъв вид на държавно управление.

" Нашите визии по въпроса - бързи избори и ще има друга политическа обстановка и тогава слагаме на масата правилата ", съобщи Бойко Борисов.

Кога ще е моментът за връчването на втори и трети мандат следва да разберем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР