Всяка община в аптечната си карта да попълва конкретните форми

...
Всяка община в аптечната си карта да попълва конкретните форми
Коментари Харесай

Областна администрация-Плевен: Всяка община със своя аптечна карта

Всяка община в аптечната си карта да попълня съответните форми към нея, след което данните да бъдат обобщавани. Около това се сплотиха участниците в извършена работна среща в Областна администрация - Плевенвъв връзка с създаване на Областна аптечна карта, която би трябвало да бъде направена според Заповед на министъра на опазването на здравето №РД-02-194/1.08.2022 година и на съображение член 25, алинея 4 от Закона за администрацията, член 227б, алинея 2 от Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина.

Заседанието на регионалната комисия за правене на Областна аптечна карта откри регионалният шеф Иван Петков в наличието на шефа на Регионалната здравна ревизия – гр. Плевен Илиян Минчев, шефа на дирекция „ Медицински действия “ към Регионална здравна ревизия - гр. Плевен Ваня Иванова, заместител шефа на РЗОК – гр. Плевен Десислава Панталеева, както и представители на 11-те общини от плевенска област.



За първи път на дневен ред излиза казусът с аптечната помощ и това е подобаващ миг да се види какво е положението, какво може да се желае и да се поправи в това отношение, акцентира доктор Минчев по време на срещата.

В рамките на извършената среща -дискусия, бяха сложени съществени проблеми в област Плевен, измежду които нуждата отповече аптеки в региона с денонощен режим на работа и разширение броя на тези, които работят със здравната каса.



Област Плевен дава отговор на условията и главната част от лекарствените артикули минават по здравна каса. Основна цел е дребните обитаеми места да се създадат по-привлекателни за аптечната мрежа и да се работи за възстановяване на денонощния режим.

Предстои РЗИ да показа отчет към Националната комисия, като преди този момент ще се организира заключителна работна среща преди крайния период за подаване на Областните аптечни карти.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР