Всяка нова премиум видеоигра излиза на пазара с обещания за

...
Всяка нова премиум видеоигра излиза на пазара с обещания за
Коментари Харесай

Resident Evil Village работи дори на компютри без видеокарта

Всяка нова премиум видеоигра излиза на пазара с обещания за потребление на максимума от модерния хардуер. Сега всичко се върти към симулациите в действително време на отблясъци и сенки, както и подкарване на заглавия на 4К резолюция с над 60 фрагмента в секунда. Новата игра също ще се отличи с това, употребявайки съвместимите решения на AMD и Nvidia за трасиране на лъчи . Майсторството на разработчиците обаче се разкрива в това, че тя може да работи и на другата прекаленост – бюджетни и слаби машини , без проблем.

Resident Evil Village идеално се приспособява към разнообразни типове хардуер – от най-слабите видеокарти до актуалните титани. RE Engine се оказа извънредно еластичен, осигурявайки постоянни 60FPS на Nvidia GTX 1650 видеокарта. Изглежда обаче това не е минимумът – играта може да се играе (и то относително добре) и само с графичен ускорител, вграден дружно с процесора в чипа (който също не е измежду най-добрите). В офиса на PCGamer са пробвали новото заглавие на компютър със APU, който е оборудван с графичния чип Radeon RX Vega 11 с единадесет графични ядра.

Играта е настроена с един от подбраните графични пресети, Prioritize Performance . Така тя действа приблизително с към 34FPS на FullHD и до цели 54FPS на 720p резолюция. Вярно, ще би трябвало да се лишите от всички екстрени функционалности, още по-малко пък трасиране на лъчите, за което няма да имате и късмет без каквато и да е видеокарта във вашата машина. По-малко оперативна памет от 8GB обаче сигурно няма да ви стигне (минималният размер е 8GB и е ясно, че 32-битови системи не се поддържат).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР