Всяка нова година носи със себе си обещанието за вълнуващи

...
Всяка нова година носи със себе си обещанието за вълнуващи
Коментари Харесай

Технологични прогнози за 2022г. от Motorola

Всяка нова година носи със себе си обещанието за вълнуващи благоприятни условия, изключително в този непрестанно изменящ се свят с неговите бързо движещи се цели, където нововъведенията в технологиите са от първостепенно значение. Проучванията по иновация от софтуерната марка Motorola сочат няколкозабележителни прогнози, за които да следите тази година.

От мобилни нововъведения с идея, до новаторски дизайн на офисните пространства за създавена на виртуална разширена действителност (AR), до нов адаптивен размер на мобилните устройства, това са 4-те нововъведения, които ще дефинират света на технологиите през 2022г.:

#1: Офисът става виртуален: изкуствен интелект, разширена действителност и мобилното устройство като инструмент за работа отвред

За никого не е изненада, че 2022 година ще даде спомагателен подтик на еволюцията от работа от у дома към работа отвред. Технологичните компании по целия свят, имайки поради преимуществата на отдалечената работа, разрешават на чиновниците да работят от у дома все по-дълго или даже за непрекъснато. Motorola планува тази наклонност да продължи в бъдеще и предвижда нарастване на продуктите, решенията и услугите, предопределени да подобрят прекарване на чиновници, работещи отдалечено.

Нов дизайн на офиса и аудио/видео технологиите също ще проправят пътя за гъвкави настройки за срещи и нови способи за онлайн свързване. Вече няма да се постанова потребителите да се приспособяват към предлагани технологии или артикули. Вместо това софтуерните решения ще се погрижат за зараждащите потребности на потребителите, позволявайки им да работят безпроблемно, където и да са. Например, Motorola предвижда, че технологии основани на изкуствен интелект (AI) и разширена действителност (AR) ще основат опция на чиновниците да се потопят в реалистична офисна конюнктура, без значение къде се намират, с нововъведения като Ready For1, които разрешават на устройства на Motorola като moto в мобилен десктоп, видео, игри и развлечения в разширена действителност.

#2: Техника с идея

Достъп до технологиите за всеки ще бъде главен фокус за мобилната промишленост през 2022 година като скоро по-късно Motorola предвижда, че ще бъдат пуснати повече мобилни софтуерни нововъведения, които усъвършенстват репрезентацията и присписобяването на всеки без значение от език, пол, раса или увреждания. Например, предходната година Motorola започва своята програмата за Indigenous Languages, където устройствата към този момент поддържат два езика, считани за „ застрашени “. Това е единствено първата от доста цели, сложени за реализиране, в плана за Indigenous Languages, като марката предвижда още повече развиване в тази посока.

#3: Мониторите са на фокус

Motorola предвижда, че мониторите скоро ще имат повече функционалности за възстановяване на свързаността и прибавяне на повече стойност в офиса и вкъщи. Марката планува, че мониторите ще добавят освен компютрите, само че и ще разширят функционалността на смарт телефоните и игровите конзоли.

Подобно на платформата Ready For на Motorola, марката предвижда, че софтуерните компании ще концентрират напъните си върху създаването на софтуерни решения за разнообразни типове екрани и устройства, които могат безпроблемно да се употребяват дружно. Индустрията демонстрира, че разширението на пазара за монитори става от значително значение вкъщи и на работното място и стриймингът на наличие от едно устройство към друго ще продължи да способства с нови функционалности и лекост на потребление за консуматори.

#4: Адаптивни устройства

Докато Motorola предвижда 2021 година като година на сгъваемите устройства, през новата година компанията вижда фокус върху нововъведения, които да отговорят на потребностите на потребителите по време на пандемията. Заради нуждата да работят отвред, потребителите имат потребност от нови типове устройства, с цел да създадат това прекарване безпроблемно. Това кара марката да има вяра, че 2022 година ще бъде годината на нови и усъвършенствани дизайни и размери на мобилните устройства.

Motorola предвижда, че смарт телефоните ще продължат да се приспособяват към нови размери и дизайни и да се усъвършенстват с OLED технология, сгъваеми механизми и сходни, с цел да трансфорат работата отвред в действителност. Motorola има вяра, че сгъваемите екрани ще бъдат пренесени и в други типове техника като таблети, компютри и преносими компютри. Очаква се сгъваемите екрани и адаптивната технология да допринесат за възхода на новите приложения за цифрови табели, публичен превоз и интелигентни домашни уреди през идната година.

Още софтуерните прогнози от Motorola и Lenovo за 2022 година и в бъдеще, можете да разгледате в.

Правни отводи от отговорност

1 Ready For кабелна връзка се поддържа от тв приемници или монитори, които имат HDMI порт или USB-C видео порт; Необходим е USB-C кабел с опция за видео или USB-C-към-HDMI адаптер. Ready For безжична връзка се поддържа единствено от тв приемници, които поддържат повтаряне на екрана на смарт телефон с Android (Miracast).

MOTOROLA, стилизираното лого M, MOTO и фамилията марки MOTO са търговски марки на Motorola Trademark Holdings, LLC. LENOVO и THINKREALITY са търговски марки на Lenovo. USB Type-C® и USB-C® са регистрирани търговски марки на USB Implementers Forum. Android е комерсиална марка на Гугъл, LLC. Всички други търговски марки са благосъстоятелност на съответните им притежатели. © Lenovo 2022. Всички права непокътнати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР