Всяка майка мечтае и се моли за най-доброто за своите

...
Всяка майка мечтае и се моли за най-доброто за своите
Коментари Харесай

Майката на Соломон Паси: Като дете обори теория на Мичурин и докладваха баща му пред ДС

Всяка майка мечтае и се моли за най-хубавото за своите деца. Аз не съм била изключение. Мони беше търсещо дете още от най-ранна възраст. Комбинацията от ученолюбивост и пакостливост го правеше занимателна компания и още от 3-годишна възраст обикаляхме музеите и киносалоните. Откривах света още веднъж през неговите очи. Спомням си в ученическите години, че всяка заран подът на стаята му беше цялостен с листове - беше работил през нощта. Баща му ми забраняваше да ги групирам. Изпитваше наслаждение да го прави самият той. Това споделя в изявление за " 24 часа " майката на Соломон Паси - доктор Лили Паси, един от най-уважаваните български лекари еднокринолози,създател на Отделение " Диабет и бременност " в Майчин дом през 1977 година

-Обичаше да предизвика, да спори. Така си намираше престижи, които пък от своя страна ставаха негови ментори. Имаше и тествания. Спомням си някъде в прогимназията, че бях извикана от неговата учителка по биология, която ми направи остра забележка, че синът ми постоянно я злепоставя пред класа с въпроси, на които няма отговори. Бил изискал да направи отчет, с който да обори теорията на Мичурин (съветски биолог и селекционер - бел. ред.). Все отново му беше дадена тази опция, а за отчета получи отлична записка. Но казусът не беше без последствия. Беше докладван в Държавна сигурност и това беше вписано в досието на татко му с укор, че възпитава децата си антикомунистически ", описа тя.

" Знам единствено, че всяко дете има потребност от любов. И от любознание към околния свят. Всяка заран ги събуждах с усмивка и с думите: " Ставайте, деца, чакат ви велики каузи през днешния ден ". А в дните, в които не бях дежурна, правехме опити вкъщи - химически опити, ферментация на грозде и прочие ", споделя още тя, като обаче акцентира, че заобикаля да дава предписания по какъв начин да се отгледа сполучливо дете. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР