Всяка кожа, независимо от нейния тип (суха, нормална, комбинирана, мазна),

...
Всяка кожа, независимо от нейния тип (суха, нормална, комбинирана, мазна),
Коментари Харесай

Как да спасите силно дехидратираната кожа?

Всяка кожа, без значение от нейния вид (суха, естествена, комбинирана, мазна), може да пострада от дехидратация. Тогава се появяват чувства като парене, ощипване и обтягане на кожата. Рискът от дехидратация е необикновен висок през студените месеци.
Как да разпознаете дехидратацията и да се справите с нея, може да разберете в идващите редове.
Дехидратирана кожа – признаци и аргументи
Дехидратираната кожа губи своя искра и основава чувство за дискомфорт. То се показва в ощипване и чувство за обтягане на кожата, което се усилва след взимане на душ или измиване на лицето.
Причините за дехидратация на кожата нормално се крият в околната среда – мраз, вятър, замърсен въздух. Точно по тази причина зимата е рисков сезон. Също по този начин, дехидратацията може да бъде повлияна и от неналичието на вода в организма, нездравословни фактори като тютюнопушене и алкохол, прочувствени фактори като стрес и изтощеност, а нерядко и при несъразмерна приложимост на доста нападателни почистващи и ексфолиращи артикули.


Как да се справите?
Има някои съществени стъпки и правила за оправянето с обезводнена кожа. Важно е да се погрижите и да обърнете внимание на казуса, защото дехидратацията може да докара до прибързано остаряване на кожата и появяването на бръчки.
1.  Диагностика
От изгода е да извършите диагностика при козметик или кожен лекар, с цел да определите тъкмо вашия вид кожа, както и евентуалните причинители на дехидратацията.
2.  Внимание към почистващите артикули
При съществуването на сходен проблем би трябвало да сте изключително деликатни към избора си на почистващи артикули. Няма по какъв начин да изоставите почистването на лицето, изключително в подобен миг – чистотата на кожата е най-важна при грижата за нея. Задължително прекратете приложимост на почистващи артикули съдържащи алкохол – той в допълнение изсушава и раздразнява кожата. Търсете щядащи измиващи артикули без детергенти, сулфати, парабени, сапун и по опция без парфюм. Заложете на хипоалергенни артикули, артикули, съобразени за сензитивна кожа и такива, които хидратират до момента в който почистват. Консистенцията е целесъобразно да бъде по-мека и кремообразна. Такъв вид артикули можете да откриете в ArthaBeauty.
Не забравяйте използването на тоник при разчистване, с цел да балансирате pH-то на кожата. Подберете подобен, който възстановява хидратацията и е утвърден за сензитивна кожа.
В подобен интервал забравете за нападателните ексфолианти и пилинги, защото те могат да влошат казуса.


3.  Хидратираща грижа
Изберете хидратиращи кремове, които са утвърдени за сензитивна кожа и такива, които поддържат естествения баланс на кожата. Не е належащо да нанасяте по-големи количества от продукта върху лицето си – повече не значи по-добре, даже може да постигнете противоположния резултат. Употребявайте хидратиращи кремове наложително след всяко измиване на лицето, заран и вечер.
- Ключови съставки в битката с сензитивна и обезводнена кожа са:
- Роза – кралицата на цветята има антисептични и успокояващи свойства, също и добре задържа влагата в кожата.
- Пептиди – това са „ умни “ молекули, които откриват тъкмо какво не доближава на кожата с цел да бъде тя оптимално здрава и подтикват производството на нужния детайл.
- Алое Вера – известно със своите успокояващи и хидратиращи свойства.


4.  Заобикалящата среда и други фактори в всекидневието
Не се излагайте на рискови температури. Пазете лицето си от нападателен мраз и вятър, също и от излагане на слънце, посредством подобаващ слънцезащитен фактор.
У дома поддържайте здравословна температура, без прекалено стопляне на въздуха, защото това единствено спомага изсушаването и изпаряването на влагата от кожата. Избягвайте задимени пространства и такива със нечист въздух.
Изключително значимо е да се погрижите за личната си хидратация – минималния всекидневен банкет на вода в тялото би трябвало да бъде 1,5 литра. 15% от водата в организма ни се концентрира в кожата, по тази причина не я оставяйте жадна.
Включете повече плодове и зеленчуци в менюто си – те също са източник на хидратация за организма.
При измиване на лицето никога не подсушавайте търкайки с хавлиена забрадка. Това жестоко търкане може да утежни дискомфорта. Използвайте еднократни сухи кърпички, или попивайте с памучна забрадка и нежни, потупващи придвижвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР