Всяка жена знае, че е добре да има няколко вечни

...
Всяка жена знае, че е добре да има няколко вечни
Коментари Харесай

Бижутата, които ще виждаме навсякъде през 2023 г.

Всяка жена знае, че е добре да има няколко безконечни модела бижута, които да съчетава безпроблемно с множеството си тоалети. Тези безконечни модели обаче постоянно омръзват. В такива случаи можем да се " посъветваме " с трендовете и да подберем нещо, което е друго, съвременно и в това време изтънчено и стилно.
 Принцеса Шарлийн, Princess Grace Awards и специфичният розов елмаз, който носеше на премиите
Редкият розов елмаз на принцеса Шарлийн

По какъв мотив тя носеше бижуто

Ето кои са осемте трендове при бижутата за тази година съгласно Elle.

Като нимфа

Терминът mermaidcore се трансформира в един от най-често споменаваните в TikTok, като в този момент нашумява и измежду най-хубавите дизайнери на бижута. Думата се образува с тази за нимфа на британски и това подсказва, че в бижутата са преплетени мечтателни, океански и плажни претекстове.

През 2023 година безспорно ще господстват огърлици, пръстени и обеци с формата на миди и други водни жители, както и перлите, несъмнено.

Персонализирани

В тази категория като изключително настоящи и интересени са маркирани дизайнери като Daniela Villegas и Harwell Godfrey. Уникалното им е, че те основават бижута, които просто не наподобяват на никои други.

При дизайнерите нормално вървят клиенти, които желаят да се снабдят с в действителност специфични бижута - постоянно обилни, позлатени и персонализирани. Те постоянно съдържат нещо алегорично като камък да вземем за пример и нормално се вършат в обичан цвят или цветове по желание на бъдещия им притежател.

Съвременни реликви

Става дума за такива, които наподобяват като наследствени и като че ли са от друга ера. Дизайнери като Jenna Katz, Prounis, Darius Jewels и Loren Nicole основават точно такива - бижута, които като че ли принадлежат на музей на изкуството или пък исторически музей.

Всеки един от шедьоврите на дизайнерите е от 22- или 24-каратово злато.

Скъпоценни камъни

През 2023 година дизайнерите на висок клас бижута се концентрират и върху скъпоценните камъни.

Те са акцент при разнообразни модели, като да вземем за пример пръстени, при които скъпоценният камък е обгърнат със злато.

Големи обеци

Наред с огромните и обемни бижута, обеците, които обгръщат ушната мида, също се завръщат на мода.

Освен това наклонността е размерът им да се надгражда. А задачата е ясна - слагането на акцент при аксесоарите.

Намерени предмети

Идеята в тази наклонност е да " прегърнем " света, който ни заобикаля, носейки бижута с предмети, открити в него. Пример са огърлици, пръстени и обеци с миди или пък с дребна каменна висулка.

Дизайнерите нормално сортират местата, на които търсят предметите, което значи, че бижутата се отличава и със своя история. Друго особено е, че по този начин се създават модели, които са неповторими - като тях други просто няма.

Пръстен за кутрето

Тук наклонността не е пръстенът да е просто кой да е, а огромен и видим. Освен това пръстенът за кутрето се смята за най-феминистичното украшение, като такива дизайни вършат Нина Рънсдорф, Джена Кац и Наталия Пас.

Всъщност има добра причина пръстените за кутрето да са считани за феминистични. Те датират още от 20-те и 30-те години на предишния век, когато доста суфражетки стартират да ги носят.
 Chanel's 1932, Марийон Котияр, Андра Дей, Джърни Смолет и представянето на сбирката бижута на Chanel
Chanel обръщат взор към звездите

С извънредна сбирка диамантени бижута

Лабораторни бижута

Вероятно е и да не знаем, само че диаманти и други скъпоценни камъни в действителност се " отглеждат " в лаборатория. Това нормално е обвързвано с по-устойчивите и етични способи спрямо обичайния рандеман.

Тази година така наречен " лабораторни бижута " са се устремили като наклонност, а дизайнери, които показват сходни модели, са Anabela Chan, Dorsey и Or & Elle.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР