Всяка жена вероятно е запозната с това колко трудна е

...
Всяка жена вероятно е запозната с това колко трудна е
Коментари Харесай

Как да почистим бързо и лесно фугите в банята без скъпи препарати

Всяка жена евентуално е осведомена с това какъв брой сложна е поддръжката на едно домакинство, нали по този начин? Нужно е от време на време разчистване, защото, когато се натрупат доста замърсявания, изпадаме в положение, в което просто не знаем от къде да стартираме и постоянно е мъчно да почистим от първия път. Едно от местата, които се замърсяват относително бързо и изискват непрекъсната грижа, е точно банята. Основните проблеми, които може да получим там, са неприятните плесен и варовик. Ако не разполагате със специфични препарати или пък не знаете на кои тъкмо да се доверите, тук ще ви представим някои лесни домашни предписания за разчистване. Не изискват финансови средства и най – хубавото е, че бързо може да ги забъркате у дома, без да се постанова да обикаляте по магазини. Истината е, че от време на време може да останем разочаровани от скъпи почистващи препарати, които не са постигнали стремежи резултат. Вижте кои са лесните способи за връщане на предходния искра в банята:

Почистване на плесен:

-          Един от най – публикуваните и ефикасни способи за разчистване е оцетът. Напръскайте ябълков оцет (без да добавяте вода) на засегнатите места, оставете 10-15 минути да престои. Изчистете с гъба или четка. След това изплакнете и подсушете най-после. Не се тормозете за миризмата, тя ще изчезне още на същия ден.

-          Белина – общоизвестен препарат за разчистване. Разлейте по местата, които желаете да изчистите. Оставете за към 5 минути и по-късно изплакнете. Недостатъкът тук е силната  миризма на препарат.

-          Сода бикарбонат (сода за хляб) – позната с избелващите си свойства. Направете разтвор, като добавите към 4 супени лъжици сода бикарбонат към 1 литър вода. След това прибавете и  1 супена лъжица прахуляк за пране. С готовата примес намажете засегнатите места.

-          Кислородна вода, сода бикарбонат и оцет – прибавете към 3 супени лъжици сода за самун в 500мл оцет. Бъдете готови, че сместа ще шупне. След това прибавете и 3 супени лъжици кислородна вода за укрепване на резултата.

Почистване на варовик:

-          При поява на жълтеникави петънца и варовик може също да употребявате кислородна вода. Напръскайте засегнатите площи и оставете да подейства сред 30 и 40 минути. След това изплакнете с топла вода.

-          Разтвор от лимонена киселина и вода. Пакетче лимонена киселина се разтваря в 300мл топла вода. Оставете да престои върху петната към 15 – 20 минути. След това изплакнете.

-          Сол и оцет – натъркайте проблематичните зони. Нека да остане по този начин известно време, може и за цяло денонощие. После изплакнете с топла вода.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР