Всяка жена би се зарадвала на един добре изработен, красив

...
Всяка жена би се зарадвала на един добре изработен, красив
Коментари Харесай

Ето как да подобрите здравето на ноктите си

Всяка жена би се зарадвала на един добре направен, хубав и здрав маникюр или педикюр. За страдание той съвсем не се задържа върху слаби,увредени и чупливи нокти. Чупливостта на ноктите се предизвиква от редица разнообразни фактори – най-често дефицит на витамини или значими минерални соли, погрешно хранене или непрекъснат стрес в живота, но от време на време е и признак за по-сериозни положения – хипертиреодизъм на щитовидната жлеза, гъбична зараза, екзема, псориазис, екзема и доста други.  При упоменатите съществени положения е целесъобразно да потърсите неотложно лекарска помощ.

  Тук ще предложим няколко натурални продукта, които в общия случай – при неналичието на по-сериозни медицински аргументи за чупливостта на ноктите – ще оказват помощ да подобрите доста положението им. 

Витамин Е

  Най-честата причина за несъразмерна трошливост на ноктите е дефицитът на този жизненоважен витамин в организма. Той подхранва и овлажнява ноктите и кожата под тях. В аптеките продават профилирани кремове с витамин Е, които можете да нанасяте с леки масажни придвижвания вечер преди лягане върху ноктите. Препоръчва се също по този начин приемането на профилирани добавки с витамин А и витамин Е, както и покачвания банкет на храни, богати на този витамин.

  Най-богатият и преференциален източник на витамина са суровите червени чушки, които съдържат също така и лутеин и зеаксин – антиоксиданти, които се грижат за здравето на очите. Авокадото, кивито, бадемите, лешниците, слънчогледовите семки и зехтина също съставляват доста положителни натурални източници на скъпото вещество.

Ябълков оцет

  Оцетът е прочут със своето антибактериално деяние, което унищожава гъбичните инфекции по ноктите на краката и ръцете. Той е богат на магнезий, калций, калий, желязо, витамин Е и доста други витамини и минерални соли, които са жизненоважни за здравината и издръжливостта на ноктите. Оцетът се ползва върху ноктите един път или два пъти седмично посредством кисненето им в разтвор на топла вода и малко количество оцет в леген или различен под ръка съд. След като крайниците престоят няколко минути в разтвора, ги извадете, изплакнете с вода и подсушете деликатно.

Морска сол

  Автентичната морска сол е богата на йод и на други лечебни минерални соли и може да спомогне неимоверно доста за укрепването на ноктите. Тя се ползва върху ноктите, като първо разтворите две лъжици от нея в купа с вода и добавите някакво етерично масло към сместа – да вземем за пример бадемово масло или масло от чаено дърво. Следващата стъпка е да киснете ноктите си към 10 минути в сместа. Накрая подсушете деликатно и ги намажете с естествен хидратиращ крем.

Кокосово масло

  Това е едно от най-ефективните натурални средства за лекуване на слаби или чупливи нокти. Поради огромния % наситени мастни киселини то работи и като добър овлажнител на ноктите. Ето по какъв метод се ползва вярно маслото:

1.                 Сложете малко количество от него в купичка и го затоплете на водна баня.

2.                 Нанесете го деликатно, с нежни масажни придвижвания върху ноктите и тъканите към тях.

3.                 За предпочитане е да изпълнявате процедурата преди лягане и да не отмивате крема през идващите няколко часа след нанасянето му, с цел да може да попие в кожата.

  За да може да постигнете трайни резултати, нанасяйте кокосовото масло всяка вечер в продължение на най-малко две седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР