Всяка голяма компания, която е и голям работодател, знае, че

...
Всяка голяма компания, която е и голям работодател, знае, че
Коментари Харесай

Топ работодател развива стажантската си програма вече 20 години

Всяка огромна компания, която е и огромен шеф, знае, че хората в нея са едно от най-важните условия за триумф
Всяка огромна компания, която е и огромен шеф, знае, че хората в нея са едно от най-важните условия за триумф. Да откриеш стимулирани и отдадени чиновници от време на време е комплициран и провокационен развой, множеството положителни компании сами ръководят процеса по развиване на своите чиновници.

Стажантските стратегии са превъзходен метод за привличане на младежи, посочили интерес тъкмо към избрана компания. Те са подготвени да се включват интензивно в разнообразни работни начинания за придобиване на познания и умения, а при опция след това и да стартират работа в определената компания. Един от телекомите у нас –  Vivacom , има дългогодишна и извънредно сполучлива история със своята стажантска стратегия, осигурила непрекъснато работно място на над 500 индивида.

 Vivacom

Стартирала преди 20 години, в нея са кандидатствали повече от 30 000 индивида, а 1600 от тях са минали през програмата. Впечатляващ е и процентът на хората, оставащи на непрекъсната работа във Vivacom, след присъединяване в стажантската стратегия – над 40%. Повече от 80 са чиновниците, които са почнали като стажанти в компанията, а през днешния ден заемат мениджърски и старши експертни позиции. 20% от всички, останали на работа след стажа си, са поели и ролята на ментори на новите стажанти.

Тази година телекомът означи своето юбилейно издание на Лятната стажантска стратегия и получи съвсем 1000 кандидатури, с близо 200 повече от миналата година. 51 от претендентите бяха утвърдени и постъпиха като стажанти в компанията, а 25 от тях продължиха работата си в компанията на непрекъснат контракт на цялостен или половин работен ден. Стажът се организира в границите на 3 месеца, в които участниците натрупат на практика опит и скъпи умения за работа от своите ментори – топ специалисти в сферата.

 Vivacom

Още в първите дни стажантите минават през въвеждащи образования, в които научават повече за историята и културата на компанията, както и се срещат с съществени правила за другарство в корпоративна среда - Въведение в историята и културата на компанията “, „ Обучение по GDPR “ и „ Обучение по Бизнес етикет и връзка “. В интервала на стажа образованията се надграждат със профилирани тематики, ориентирани към характерно за активността познание.

За първи път в юбилейното издание стажантите минават и през изцяло нова самодейност в програмата – 360-градусова ротация. Това дава опция да стажуват в другите основни отдели, с цел да опознаят компанията в по-широк аспект, а освен в границите на отдела, към който са кандидатствали. Допълнителна мотивация им дава и персоналната среща с основния изпълнителен шеф на Vivacom - Николай Андреев, която е измежду новите начинания на програмата от тази година.

 Vivacom

Според Малина Чавдарова, която също е стартирала като участник в стажантската стратегия на Vivacom, а в този момент оглавява HR отдела в телекома, тази стратегия дава неограничени благоприятни условия на младежите да придобият на практика опит в действителна работна среда и да обогатят своите познания. Те имат шанса да се учат персонално от опита на вдъхновяващи ментори и паралелно с това да построяват мрежа от контакти в телеком бранша. Най-важното обаче е, че вземат участие в действителни планове, които имат директно отношение върху ежедневната активност на Vivacom – а това им подсигурява опция да се изградят като експерти безусловно от старта на работата си в телекома.

Малина Чавдарова признава, че упоритостта, желанието да учи и умеенето да се приспособява към измененията са ѝ помогнали доста по пътя към вдишване на позицията на шеф „ Човешки запаси “.

“Както моят началник, от който поех поста и научих толкоз доста, аз също предизвиквам културата на отворените порти и на двупосочната противоположна връзка “, споделя тя и добавя, че ползата към стажантската стратегия е ясно удостоверение, че за младежите Vivacom е отличен старт и страхотна опция за работа и професионално развиване.

Според стажантите пък, един от най-ценните уроци, които са усвоили в телекома, е, че с задоволително непримиримост и процедура всяко умеене може да бъде усъвършенствано. По думите на участниците, които към този момент са минали през програмата, идващите претенденти би трябвало да показват храброст и неизменност, да бъдат любознателни, да не се опасяват да питат и да не стопират да надграждат себе си и уменията си.

 Vivacom

Според един от менторите в програмата - Пламен Йонков, стажантите, постъпили за непрекъснато на работа във Vivacom, се отличават със своето любознание, комуникативност и предпочитание, с което подхождат към дилемите и другите обстановки. Неговият съвет към младежите е да не се опасяват да аплайват и да взимат с цялостни шепи от знанията, които компанията предлага.

През 2023-та година Vivacom зае 1-во място в категория „ Любим шеф “ за 2023 година при раздаването на влиятелните награди за най-хубав шеф на България – Career Show Awards 2023. Повече за Vivacom като шеф и място, където можете да растете кариерно, ще имате опция да научите при нас в идващите седмици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР