Всяка година в милиони хора се оказват в спешното отделение

...
Всяка година в милиони хора се оказват в спешното отделение
Коментари Харесай

Трите най-често срещани причини, поради които попадаме в Спешното

Всяка година в милиони хора се оказват в незабавното поделение поради пострадване, съгласно информация от Спешните центрове. От ужилванията на пчели до автомобилните произшествия, здравните служащи в незабавните отделения са видели какво ли не. И по този начин, кои са най-често срещаните способи за пострадване на хората?
Падане от високо , изключително, когато става дума за нефатални пострадвания, акцентират от livescience.com. През 2018 година към 29% от хората, които са отишли ​​в незабавното поделение поради пострадване, са паднали. Най-често срещаният провинен са стълбите.
Нараняванията, свързани със стълби, са рискови изключително за възрастните хора, които са предразположени да падат по-често от по-младите хора заради когнитивния спад и намаляването на физическата пъргавина. Ако не поддържате физическа форма, стартирате да губите част от салдото си.
 Все по-млади хора стават пациенти на физиотерапевтите, йогата е рискова Все по-млади хора стават пациенти на физиотерапевтите, йогата е рискова
Есента е сезонът на дисковата болест, която се демонстрира със вдървеност в гръбнака, болки във врата, изтръпване на крайниците. Болковият...
Бебетата и дребните деца също са изключително уязвими от рухване и пострадване, до момента в който изследват заобикалящата ги среда и се учат да вървят. В изследване от 2012 година на 285 бебета и дребни деца, се оказва, че стълбите са най-честата причина децата да падат, последвано от търкаляне от леглото, рухване от количките за извършване на покупки или изпускане от детегледачка.
Други аргументи за пострадване се разграничават доста в другите възрастови групи. Всичко зависи от възрастта. Например при деца на 5 и повече години постоянно играта е причина за пострадвания. Детските площадки, басейните, батутите и спортовете са единствено някои от най-честите аргументи за пострадване в тази група - по-често даже от пострадвания, свързани със стълби. Например през 2018 година произшествия с колела са пратили най-вече деца на възраст от 5 до 14 години в незабавното поделение.
Всяка година огромен брой младежи и младежи (на възраст от 15 до 24 години) се нараняват, до момента в който спортуват . Баскетболът и футболът са изброени като най-честите аргументи за пострадване за тази възрастова група, с изключение на стълбите. На междинна възраст, оборудването за тренировки влиза в листата с аргументи за пострадване. По-голямата част от възрастните, които са получили здравна помощ при рухване, са се наранявали, до момента в който упражняват.
Това не значи, че би трябвало да спрем да играем или да упражнявам. Спортът може да бъде в действителност занимателен за хората и те могат да си обезпечат физическа интензивност по този метод. Има доста преимущества. Същото важи и за доста други наши ежедневни действия, които крият риск от пострадване, като каране на колело до работа и нанагорнище на стълби. Това не значи, че не би трябвало да го вършим, просто има риск, обвързван с това, поради което би трябвало да сме оптимално бдителни.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР