Всяка година списание Time избира личност на годината, която според

...
Всяка година списание Time избира личност на годината, която според
Коментари Харесай

Личност на годината, Time, Грета Тунберг и решението на списанието за 2019 г.

Всяка година списание Time избира персона на годината, която съгласно изданието се дава на човек, който през миналата година е имал най-голямо публично въздействие, било то позитивно или негативно.

Тази година Time избраха шведската активистка Грета Тунберг за Личност на 2019 година Шестнайсетгодишната активистка се трансформира във ентусиазъм за милиони хора по света в международната битка против световното стопляне.

Тя беше и измежду номинираните за Нобелова премия за мир, която обаче не съумя да завоюва. Грета обаче стана притежател на оценката Right Livelihood, което се счита за нещо като опция на Нобелова премия.

Според основният редактор на Time, Едуард Фелсентал, Грета е най-големият глас по най-големия проблем пред планетата през тази година, който поведе международно придвижване.

" Това беше годината, когато климатичната рецесия мина от завесата към централната сцена, от политически звук до международен дневен ред и никой не направи повече, с цел да се случи това от Грета Тунберг ", добавя още Фелсентал.

Междувременно при едно от последните си изказвания Грета не пропусна да упрекна бизнес и политическите водачи, че търсят малки врати в разпоредбите, с цел да подобрят имиджа си в битката против климатичните промени. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР