Всяка година, прекарана в учене след завършване на училище, удължава

...
Всяка година, прекарана в учене след завършване на училище, удължава
Коментари Харесай

Вижте как може да удължите живота си!

Всяка година, прекарана в учене след довеждане докрай на учебно заведение, удължава живота на човек със същия интервал от време. Това демонстрира огромно генетично проучване на учени от университета в Единбург. Според техните изводи всеки непотребен кг пък от своя страна понижава предстоящата дълготрайност на живота с два месеца.

Други фактори за дългоденствие са също по този начин и отводът от тютюнопушене и готовността за нови преживявания. Авторите на изследването, представено от научния уебсайт „ Сайънс дейли “, са изследвали генетичната информация на 600 000 души, както и на техните родители. Някои избори за метода ни на живот се свързани с нашето ДНК, написа БГНЕС. Така да вземем за пример гени са виновни за несъразмерната приложимост на алкохол и пристрастяването към опиати. Така, посредством проучването си, учените са съумели да открият, кои човешки привички имат най-голямо въздействие върху продължителността на живота. Според тях това е пушенето на цигари и всички други фактори, които могат да бъдат свързани с причиняването на рак на белите дробове.

Така да вземем за пример пушенето на кутия цигари дневно през целия си живот, доближава със седем години гибелта на човек. Но пушачите, които са се отказали, могат да чакат дълготрайност на живота, колкото тази на хора, които в никакъв случай не са пушили. За своето проучване английските учени са употребявали данни от пациенти в разнообразни страни от Европа, Австралия и Северна Америка.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР