Всяка година поне 6000 ученици и студенти преминават през обучение

...
Всяка година поне 6000 ученици и студенти преминават през обучение
Коментари Харесай

Всяка година над 6000 ученици и студенти преминават през обучение в учебно предприятие

Всяка година най-малко 6000 възпитаници и студенти минават през образование в образователно дружество. Това демонстрират данните на Центъра за учебно-тренировъчни компании към Министерството на образованието и науката (МОН), заяви пресцентърът на МОН. 

В момента мрежата на българските образователни предприятия сплотява над 417 училищен и студентски компании в 118 учебни заведения и в два университета. 

От през днешния ден до 29 април " работещите " търгуват на Международния панаир на учебно-тренировъчните компании на ТФ ФЕСТ " Млад бизнесмен ". Това става през онлайн магазини и сървър в Дискорд. В Панаира, който е част от Националния календар на надпреварите за образователната 2021/2022 година, се показват над 1100 участници от България, Белгия, Босна и Херцеговина, Испания, Румъния, Черна гора и Чехия . Те имат опция да реализират срещи, да водят договаряния и да подписват покупко-продажби между тях.

Ученици и студенти се състезават в 13 състезанието . Оценяват ги комисии от представители на бизнеса, университетите, държавната администрация и неправителствения бранш. Наблюдават се техните основни пълномощия и характерни умения, добити в учебно-тренировъчна компания. 

Победителите ще бъдат оповестени на 29 април 2022 година, на формалното закриване, което ще се излъчи онлайн от профила на ТФ ФЕСТ във Фейсбук.

Конкурсите за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, за най-добро-сътрудничество с фирма-ментор и за виновен бизнес са с положителни обичаи в България и са неповторими в границите на Световната мрежа на образователните предприятия PEN Worldwide. 

25-ият Международeн панаир на образователните предприятия ТФ ФЕСТ 2022 " Млад бизнесмен " и неговият уредник - Центърът за учебно-тренировъчни компании, са утвърдени от Европейската комисия като сътрудник на Европейската седмица на професионалните умения - 2022.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР