Всяка година от 1 до 23 юни фестивалът Ние сме

...
Всяка година от 1 до 23 юни фестивалът Ние сме
Коментари Харесай

„Изкуството е на правилното място в правилното време!“

Всяка година от 1 до 23 юни фестивалът „ Ние сме Виена “ (WIR SIND WIEN) предлага разнообразна културна стратегия във всички региони на австрийската столица. Новото мото на фестивала илюстрира задачата, която си слагат уредниците: „ Изкуството е на вярното място в вярното време! “.
Тази година фестивалът „ Ние сме Виена “ чества своята петнадесета годишнина. Организаторите канят всички искащи на самобитно арт странствуване из Виена. В продължение на 23 дни жителите и гостите на града могат да се насладят на над 80 представления от разнообразни жанрове. Фестивалът стартира на 1 юни в 1-ви регион и приключва на 23 юни в 23-ти регион.Входът за всички събития е безвъзмезден. 
Фестивалът кани жителите и гостите на столицата на литературни четения в парка или на типичен концерт рано заран преди работа. Програмата е разнообразна. Освен концерти и театрални представления в програмата са включени и тематични екскурзии из австрийската столица. Стъпките на доста гениални композитори са отеквали по улиците й, а велики музиканти и през днешния ден гастролират на влиятелните подиуми на всепризната столица на музиката. 
Виена е Моцарт, Бетовен, Малер и Щраус. Хората идват тук, с цел да се допрян до класическата музика или да я опознаят по-добре. Никой различен град в света няма толкоз доста музикални обичаи. Организаторите на фестивала желаят да създадат класическата музика налична, да я пренесат от концертните зали при елементарните хора. За това оказва помощ дългогодишното съдействие с музиканти от Виенския симфоничен оркестър и с преподавателите и студентите от Виенския университет за музика и изкуство (MUK). Програма на фестивала
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР