Всяка година на 8 март светът празнува Международния ден на

...
Всяка година на 8 март светът празнува Международния ден на
Коментари Харесай

Как жените променят софтуерната индустрия

Всяка година на 8 март светът чества Международния ден на дамата. Тази година неговата тематика е „ Inspire Inclusion " или „ Вдъхновяваме приобщаването “. Темата акцентира основната роля на приобщаването в постигането на полово тъждество - предизвика да предриемем дейности, да преодолеем бариерите и с персонални дейности да способстваме за общесво, в което всички дами са уважавани, оценени и освен показани, само че и чути.

По случай Международния ден на дамата компанията за разбор на данни Experian ни среща с една от дамите водачи в българското ѝ звено – Александрина Гиндева.

Александрина е част от Experian от 14 години. Започва кариерата си в компанията като Solutions Analyst, експертна позиция в екипа за имплементация на артикули и поддръжка на потребителски системи.

През годините Александрина минава през шест позиции и развива сполучливо професионалния си път, а от 2023-та е шеф софтуерно инженерство на Experian Software Solutions в България – най-голямото звено за продуктова разработка на Experian.

В идващите редове Александрина споделя повече за това каква е ролята на дамите в бизнеса, какво значи да си водач жена в Experian и какви са практиките, посредством които компанията предизвиква „ просвета без предразъдъци “.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР