Всяка година, на 6 май почитаме паметта на загиналите български

...
Всяка година, на 6 май почитаме паметта на загиналите български
Коментари Харесай

Заради омразата към България: РСМ не пусна евродепутата Андрей Ковачев

Всяка година, на 6 май почитаме паметта на починалите български воини и сервира цветя на Мемориала в Ново село. Днес, дружно с Милен Врабевски, не бяхме позволени да влезем в Северна Македония, без никакво пояснение, заяви Ковачев

Eвродепутатът Андрей Ковачев не е позволен да влезе на територията на Република Северна Македония, заяви самият той.

" Всяка година, на 6 май почитаме паметта на починалите български воини и сервира цветя на Мемориала в Ново село. Днес, дружно с Милен Врабевски (известен български предприемач, меценат), не бяхме позволени да влезем в Северна Македония, без никакво пояснение ", разяснява Андрей Ковачев.

Служителите на ГКПП-Златарево от македонска страна са споделили на Ковачев, че има 24-часова възбрана да влиза в страната.

Той изрази надълбоко отчаяние, тъй като тези дейности идват на фона на така и така влошените връзки сред двете страни.

Ковачев разяснява още, че прави опити да се свърже с Буяр Османи, само че досега не е съумял. По негови думи, най-малко още четирима българи са върнати от границата, откакто не са недопуснати в Северна Македония.

Почитането на паметта на починалите български бойци и офицери по време на войните за национално обединяване се състоя на Военния мемориал в македонското Ново село. В Българското военно гробище там са заровени 71 военнослужещи починали през Междусъюзническата и Първата международна война. 

Заупокойната литургия в памет на починалите в борбите за национално обединяване български воини бе отслужена взаимно сред духовни представители от Българската православна черква и Македонската православна черква. На събитието участват още представители на Националната гвардейска част, публични лица и жители от двете страни на границата.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР