Всяка година музикантите от Кварто квартет честват рождената дата на

...
Всяка година музикантите от Кварто квартет честват рождената дата на
Коментари Харесай

Проф. Димо Димов е солист на концерта за рождения ден на Моцарт - Култура

Всяка година музикантите от " Кварто " квартет празнуват рождената дата на Моцарт. Тази година специфичен посетител на концерта им ще е проф. Димо Димов - солист в събитието " Честит рожден ден, Моцарт! ", което ще се организира на 27 януари в зала " България ". 

Следващият петък във връзка рождения ден на огромния композитор ще гостува белгийският флейтист Бертен Д’Оландер с арфистката на Националната ни опера Деница Димитрова, солист ще е и цигуларят Иван Пенчев - водач на " Кварто ". 

Проф. Бертен Д‘Оландер преподава класическа флейта в университета по изкуства " Лука " в град Льовен, Белгия. Трета година организира майсторски класове в Бургас. Участват флейтисти на възраст от 8 до над 30 години, които идват от разнообразни градове в България. Има възпитаници от Румъния и Словакия. 

Маестрото има богат опит на влиятелни позиции в редица типичен оркестри в Белгия, Нидерландия и Германия. Участвал е като солираща флейта в концертни турнета, в Европа, Япония, Китай, Съединени американски щати. Провокиран от концепциите за новаторски метод, той е част от " Ансамбъл нова музика " (Ensemble Musiques Nouvelles), Белгия, - най-стария оркестър за модерна класическа музика в Европа. Издал е 10 лични албума. Записва с Белгийското радио свои лични композиции, а няколко композитори даже основават творби особено за него. Освен в Белгия, преподава 15 години в Музикалния университет в Кьолн, Германия. Сега най-вече пътува по света, с цел да изнася концерти и организира образования на възпитаници и студенти.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР