Всяка година инициативата на генералното консулство в Лос Анджелис се

...
Всяка година инициативата на генералното консулство в Лос Анджелис се
Коментари Харесай

Знакови сгради в американски градове бяха осветени в бяло, зелено, червено

Всяка година самодейността на генералното консулство в Лос Анджелис се разраства в нови градове и щати
По случай 3 март, знакови здания на Западния бряг на Съединените щати бяха осветени в цветовете на българското знаме, предаде . Инициативата на генералното консулство в Лос Анджелис, стартира през 2022 година с осветяването на постройката на общинския съвет в Лос Анджелис.

За трета поредна година празникът се придвижи в парка пред емблематичната постройка. Екипът на генералното консулство, децата и учителите от българското учебно заведение " Св. св. Кирил и Методий " в Лос Анджелис и танцьори от фолклорната група " Хоротропци " чакаха сънародниците ни за запалването на светлините в 18.30 ч. локално време.

За първи път тази година беше осветлен мостът " Морисън " в Портланд, щата Орегон, основна пътна артерия за центъра на града. Към самодейността още веднъж бяха включени постройката на общината във Финикс, Аризона, както и виенското колело в Сиатъл, Вашингтон.

Всяка година самодейността се разраства в нови градове и щати по западното крайбрежие, с което генералното консулство цели както да зарадва от ден на ден сънародници в Съединени американски щати в празничния ден, по този начин и да се подчертаят мощните връзки на другарство, партньорство и съдействие, които свързват народите на двете съюзнически страни.

За първи път тази година беше осветлен мостът " Морисън " (Morrison Bridge) в Портланд, щата Орегон, който съставлява основна пътна артерия за центъра на града. За втора поредна година беше осветена и постройката на общината в град Финикс, Аризона, както и виенското колело в гр. Сиатъл, Вашингтон, където към самодейността се причисли Българският център за просвета и завещание в Сиатъл.

Очаква се към самодейността на генералното консулство за отбелязване на Националния празник на България да се причислят и други американски градове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР