Всяка година Благовещение е на една и съща дата, а

...
Всяка година Благовещение е на една и съща дата, а
Коментари Харесай

Благовещение 2022 – кога е и какво трябва да знаем за този празник?

Всяка година Благовещение е на една и съща дата, а точно 25 март. Това е един от най-светлите празници, с който се свързват редица поверия. Самото име на празника е пропито с доста сила - вдъхновяваща и възвисяваща.

Това е датата, на която архангел Гавраил посещава Дева Мария и оповестява, че тя ще зачене непорочната рожба и синът й ще се трансформира в Спасител на хората. Празникът е свързван с вяра, религия, духовно извисяване.

Старото име на празника е Благовец. Народът е вярвал, че когато Дева Мария получава богатствата новина, в света почнали да се случват доста повече и по-хубави неща.

Този празник е свързван още с отиващата си зима и идващата пролетна топлота. Счита се, че това е денят, в който влечугите излизат от местата си, а мечките се пробуждат от зимния си сън.
Как се чества Благовещение?
Има вярване, което гласи, че всяка една рана зараства доста по-бързо на този празник. Именно това е повода на дребните момиченца да не престават да им пробиват ушите на Благовещение, с цел да не им се получават ранички.
Поверията на Благовещение - по какъв начин да ни върви през годината
Каквото се случи на Благовещение, както премине денят, такава ще бъде цялата година. На този ден в джоба всеки би трябвало да има пари. " Об...
Прочети повече
Въпреки, че празникът се пада по време на Великденските пости, на този ден е разрешено да се употребява риба и трапезите на хората са богато отрупани с всевъзможни лакомства, като въпреки всичко се придържат към възбраната да се употребяват храни с скотски генезис.

Вярвало се е, че в случай че на Благовещение се посади дръвче, то ще дава доста плод и ще порасне високо и стройно.

Много е значимо на този ден да се стане от сън колкото се може по-рано заран и човек да бъде деен през целия ден, с цел да може да притегли шанса към себе си. Ако човек се успи, това не е на хубаво и шансът ще избяга от него.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР