Всяка година българското театрално съсловие почита Световния ден на театъра

...
Всяка година българското театрално съсловие почита Световния ден на театъра
Коментари Харесай

Световния ден на театъра отбелязва НАТФИЗ

Всяка година българското театрално съсловие уважава Световния ден на театъра с годишните награди " Икар " на САБ. Тъй като доста от преподавателите, възпитаниците и студентите на НАТФИЗ са с номинации в другите категории, празникът ще бъде маркиран в академията ден по-рано - на 26 март. Специален посетител на събитието ще бъде президентът Румен Радев, научи ДУМА от Десислава Димитрова, гл. специалист връзки с обществеността.
Тази година достойнството да показват академията в бележития ден е оказана на възпитаниците на проф. Петя Цветкова, които ще изпълнят танцовия театър " Дъх разстояние " - режисура проф. Петя Цветкова и доктор Александър Манджуков, сценография и костюми - Михайлина Лефтерова, музика - Илко Биров.
Спектакълът слага финала на просветителния развой в специалността " Театър на придвижването - Танцов спектакъл ". В него се интерпретират алтернативите сред любовта в персоналния свят и отдадеността към изкуството. " Дъх разстояние " е обръщение и знак за задачата на театъра.
А студентите на проф. доктор Велимир Велев в компетентност " Театър на придвижването - Пантомима " ще дефилират за Световния ден на театъра. Костюмното шествие ще потегли от НАТФИЗ в 17 ч. на 27 март и ще премине по ул. " Г. С. Раковски ", бул. " Патриарх Евтимий ", НДК, бул. " Витоша ", ул. " Позитано ", ул. " Леге ", ул. " Съборна ", през Градската градина до площада пред НТ " Иван Вазов ". В 18,30 ч. младите артисти ще се причислят към посрещачите пред Народния спектакъл, с цел да приветстват номинираните в тазгодишното издание на премиите " Икар ". Инициативата има за цел да запознае от близко столичани с възпитаниците на движенческите стратегии, изучавани в НАТФИЗ, и е част от Софийския сценичен салон, проведен от Съюза на артистите в България с поддръжката на Столичната община.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР