Всяка година автомобилите стават по-умни, броят на електронните умни устройства

...
Всяка година автомобилите стават по-умни, броят на електронните умни устройства
Коментари Харесай

Идеята, която може да спаси хиляди животи на пътя (видео)

Всяка година колите стават по-умни, броят на електронните умни устройства на борда им се усилва, само че десетки хиляди хора към момента умират по пътищата.

Никой не може изцяло да се оправи с тази обстановка, само че разработчиците на Samsung съумяха да разрешат една от най-опасните обстановки на пътя.

Става дума за изпреварване на огромни камиони, чиито габарити съвсем изцяло закриват гледката към пътя. Изпреварването при такива условия е извънредно рисково.

Инженерите на компанията излязоха с гениална концепция: казусът може елементарно да бъде отхвърлен посредством инсталиране на специфични камери на предните фарове и екрани зад камиона на техните камиони.

По този метод водачите на камиони ще могат да излъчват пътната конюнктура на водачите на другите транспортни средства зад тях.

Благодарение на това решение водачите зад камиони могат да имат цялостна визия за пътната обстановка и да вземат осведомено решение за изпреварване.

Екранът се състои от две елементи, което разрешава елементарно отваряне на вратите на ремаркето. Устройството е предпазено от вода, прахуляк и светлина.

Според основателите цената на това избавително решение ще бъде допустимо най-достъпна.

В момента сходни „ транспарантни “ камиони се движат по пътищата на Аржентина, където пътищата са най-вече двулентови и случаите не са по никакъв начин малко.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР