Всяка форма на насилие е осъдителна. Нима някой от нас

...
Всяка форма на насилие е осъдителна. Нима някой от нас
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Обсъжда се и вариант за оставка на правителството в края на септември

Всяка форма на принуждение е неоправдателна. Нима някой от нас има интерес наше партийно събитие да се свързва с принуждение? Дано Министерство на вътрешните работи бързо да открие кои са тези момчета. За мен това са провокации. Оставка на държавното управление в края на септември е измежду разновидностите, които се разискват за излизане от политическата рецесия.
Това разяснява пред Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев след напрежението към мястото, където през вчерашния ден се организира Националната конференция на ГЕРБ.

Оставка на държавното управление е вид се проучва последните няколко дни. При него Народното събрание ще може да одобри всички значими закони, с цел да влезем готови есента и зимата, изясни още вицепремиерът.

„ Вчера министър председателят сподели, че подаването на оставка в никакъв случай не е проблем. Исторически да напомня, че го е правил два пъти. Ние сме демократично определени, няма никаква конституционна причина да завършваме мандата си по-рано. Но въпреки всичко обществото е разграничено. А този, който го е грижа за страната и обществото, би трябвало да е подготвен за ход назад”, разяснява Дончев. Партньорите на ГЕРБ в ръководството обаче мислели по друг метод.

Коалиционен съвет ще се организира още през днешния ден, разгласи още вицепремиерът.

„ За нас елементарен вид няма. Ако подадем оставка, ще разочароваме хората, които ни поддържат. Но има разделяне в обществото и всеки, на който му е благо, желае това напрежение да спадне”, разяснява Дончев. По думите му и 10 индивида да са на площада, щом гневът им е толкоз огромен, не може да бъде подценяван.

За него министър председател, друг от водача на партията, която е първа политическа мощ, е замяна. Така вицепремиерът отговори на завъртелите се в публичното пространство информации, че точно той може да седне в премиерския стол.

„ Не е честно”, съобщи Дончев. Вариант с отпуска на министър председателят пък е лекомислен.

„ Има вид – министър ръководителят подава оставка, завърта се ролетката и в случай че в границите на този кабинет се сглоби друга структура, ще има кабинет, в случай че – не, няма да имаме”, разясни още Дончев.

Дончев още веднъж сподели, че ГЕРБ не се опасява от длъжностен кабинет и напомни, че партията му е победила съперниците си 3 пъти на избори, проведени от длъжностен кабинет.

„ Не сме наемали защита за самото мероприятие. Охрана има на София Тех Парк. Но доколкото знам те не са от тази охрана”, разяснява още вицепремиерът по отношение на напрежението към мястото, където се организира Националната конференция на ГЕРБ в сряда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР