Всяка една работа изисква план, за да върви гладко. Същото

...
Всяка една работа изисква план, за да върви гладко. Същото
Коментари Харесай

Как да бъдем по-организирани в домакинската работа

Всяка една работа изисква проект, с цел да върви безпрепятствено. Същото се отнася и за домакинската работа. Обикновено ние я оставяме за събота и неделя, когато сме свободни от други неща, само че като че ли и времето тогава не стига. В идващите редове ще споделим с вас няколко съвета, с които ще можете да организирате по-добре времето си.

Създаване на рутина
8 неща, които домакините не съхраняват вярно
Повечето домакини даже не подозират, че съхраняват движимостите си вкъщи по погрешен метод. Но в никакъв случай не е късно тази неточност да се поправи...

Тук не става въпрос да вършиме всичко механично, само че е хубаво да си изградите привички. Почистването на печката може да става в събота сутринта, миенето на чиниите след всяко ястие или пък след обяд, или когато на вас ви е комфортно и предпочитате да го вършиме. По този метод ще си създадете настройка, че по това време на деня, ще вършиме единствено това.

Не правете дълъг лист

Вместо да вършиме дълъг лист, степенувайте отговорностите си по значимост. Например, можете да си извършите няколко дребни, които да залепите за вратата на хладилника или на друго видно място. Запишете нещата единствено с една две думи. Бъдете почтени със себе си и си признайте, че когато видите „ хол – прахосмукачка, разходка на кучето, стартиране на пералня “ и така нататък се обезкуражавате и не желаете да стартирате нищо.

Освободете пространството от непотребни движимости
Хитрите приложения на яйцата в семейството
Яйцата са главен хранителен артикул във всяко едно домакинство. Те са главно протеини и имат антибактериални свойства. Поради тази прочие..

Веднъж на 6 месеца е хубаво да си извършите равносметка какво употребявате постоянно, кое по-рядко и кое стои и събира прахуляк отдавна. Преценете дали последното ще го употребявате в миналото в бъдеще и в случай че не – дайте го на някого, който има потребност. Когато в дома ви няма непотребни движимости, по-лесно можете да подредите и да поддържате непорочност.

Ангажиране на децата

Детската стая няма да се оправи сама, само че не и нужно да вършиме фокуси, с цел да ви стигне времето за нея. Това е чудесна опция да покажете на децата си, че имат отговорности вкъщи и е хубаво да си ги съблюдават. Вместо вие да чистите и подреждате, накарайте ги тях. Така ще се почувстват част от процеса, също така ще си спестите въпроси от рода на „ Мамо, това къде е? “.

Настройвате си тревога
Бързи и лесни домашен трикове за пране и гладене
Домакинството не е лесна задача, изключително когато са се натрупали доста отговорности у дома. Има обаче няколко лесни трика за улеснение на...

Мобилният телефон има функционалност да помни вместо от нас. Затова е хубаво да си създадете навика да записвате в календара му значимите събития. Те може да са рождени дни, наставнически срещи, концерт, промоция на книги и други. Когато знаете, че тези неща ще ви се припомнят в точния миг, ще можете да си организирате нещата вкъщи по-спокойно, без да се притеснявате, че нещо сте не запомнили или не знаете по кое време е.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР