Всяка една от политическите сили ще предложи своите представители в

...
Всяка една от политическите сили ще предложи своите представители в
Коментари Харесай

Парламентът гласува комисиите утре, почват работа без председатели

" Всяка една от политическите сили ще предложи своите представители в обособените комисии, без обаче да бъде гласуван състав на управлението им - ръководители и заместник-председатели ", изясни Костадинов, представен от Българска телеграфна агенция.

От думите му стана известно, че на този стадий сред обединенията няма единодушие кой да оглави обособените парламентарни комисии и за това изборът на управление ще бъде отсрочен вероятно за съвещанията другата седмица.

Лидерът на " Възраждане " посочи, че съгласно правилника на Народното събрание, когато няма определен ръководител, съвещанията на комисиите могат да бъдат свиквани от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

" Другата седмица е допустимо да бъдат определени ръководителите " , предвижда Костадинов.

" В момента явно няма единодушие. По-добре да се върви с някакви крачки напред. Малки крачки, само че въпреки всичко напред ", добави още той.

По думите са вероятни два разновидността за систематизиране на председателските постове.

" Единият вид е да имаме квотно систематизиране въз основата на посланичество в Народното събрание, както беше предходната година, другият вид е да имаме образувани първи четири комисии, които да бъдат бюджетна, здравна, обществена и правна, несъмнено, с цел да може да се разиска бюджетът ", посочи водачът на " Възраждане ".

Темата по-рано през днешния ден разяснява и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която разгласи, че е значимо да се откри вид, при който комисиите да проработят, тъй като към този момент има доста насъбрани законопроекти в Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР