Всяка една мярка, която обновяваме, тя съответно ще бъде финансово

...
Всяка една мярка, която обновяваме, тя съответно ще бъде финансово
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Няма пари в бюджета за продължаване на икономически мерки

Всяка една мярка, която обновяваме, тя надлежно ще бъде финансово обезпечена. Пари в бюджета за продължение на съществуващите ограничения няма. Това съобщи в " Панорама " служебният обществен министър Гълъб Донев. По думите му още през март месец е станало ясно, че би трябвало да има актуализация на бюджета.

" Ще създадем всичко допустимо с дребни преформатиране на ограниченията да търсим благоприятни условия за подкрепяне на заетостта и бизнеса, само че в това време и да вършим стратегия, която да подкрепи възобновяване на българския бизнес и поддържане на заетостта, тъй че стопанската система да премине от затворено и неработещо положение към една икономическа интензивност, тъй че да създадем един равномерен преход от затворено състояние към работеща стопанска система ", сподели министър Донев.

По думите му туризмът ще бъде главният акцент в работата на държавното управление и всички старания ще са ориентирани " към поощряване на българския бранш, към това да бъдат привлечени повече туристи към черноморските курорти, да бъде обезпечен и безвреден достъп на чужденци за туризъм по българското Черноморие ".

30 000 възпитаници от първи до 11-ти клас ще летуват една седмица в български курорти на цялостна държавна прехрана.

" С тази мярка се цели това, което беше пропуснато в отдалеченото образование, да бъде до някаква степен наваксано в тези училищен лагери ", сподели Донев.

Договаря се и понижаване на цените на плажните такъми и прилагане на безвъзмездни такива за туристите.

" Договорена е към този момент на реципрочна основа визитите на румънски и български жители от двете страни на границата да става без условие за негативни проби, т.е. свободно напредване, както и връщане назад в страната по генезис да няма карантина. Това ще облекчи в огромна степен туристопотока ", сподели още Донев.

Ще продължи и мярката за дофинансиране на седалките в самолетите.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР