Всяка една жена се грижи ежедневно за кожата си –

...
Всяка една жена се грижи ежедневно за кожата си –
Коментари Харесай

Знаете ли какви са ползите от грима за кожата?

Всяка една жена се грижи всекидневно за кожата си – било то с разчистване, нанасяне на хидратиращ крем и в случай че ще се гримира, прави го по допустимо лек, само че и гръмък метод. Разбира се, има и дами, които се отхвърлят от грима, тъй като са на мнение, че той вреди на кожата им. Въпреки всичко, той може да има редица изгоди за нея и вижте кои са те.

Изберете козметика, която е за вашата кожа

Голяма част от гримовете, които купуваме са безвредни. За да намалите риска от затруднения, използвайте козметика, която е предопределена за вашата кожа. Тези хора, които имат мазна кожа или пък акне, е добре да не употребяват козметика, която се състои от масла. Това ще докара до задръстване на порите. Следствието от това са още пъпки и черни точки.
Бюти навиците ни, които мъжете НЕ харесват
Много от бюти трендовете, за които дамите оставят в салоните и магазините куп пари и жертват времето и силата си, се оказват недолюб...

Ако имате суха и сензитивна кожа, то се опитвайте да избягвате козметика, която има алергени и дразнещи субстанции, като киселини, аромати и етерични масла. Хипоалергенните хидратиращи артикули са тъкмо за вас.

Търсете положителните съставки

Козметиката постоянно е обогатена с положителни съставки. Хубаво е да ги търсите в кремовете и даже гримовете, които употребявате. Ето кои са те:

·        Витамин С – продуктите с него подхранват колагена в кожата и предотвратяват преждевременното стареене. Неговото деяние е даже да понижи нездравословното въздействие на слънчевите лъчи.

·        Витамин Е – именуван е още витамин на хубостта. Той овлажнява и усъвършенства структурата. Бори се и против свободните радикали и оказва помощ в битката с признаците на преждевременното стареене. Предпазва и кожата от суровите метеорологични условия.
Няма да му хареса, в случай че се гримираш по този начин!
Правилно подбраният грим  може да придаде сексапил на всяка от нас. Ето за какво се гримираме – с цел да подчертаем преимуществата на крас...

·        Медни пептиди – те са известни в козметиката, като тяхното главно свойство е да подтикват производството на колаген и еластин. Те са отлични за нейното „ възкръсване “, като я вършат по-гладка.

·        Колаген – него можем да определим като същинска супер звезда на пазара, що се отнася до битката му със стареенето. Запълва фините линии и порите, без да ги запушва, а също по този начин защищава кожата от нездравословните слънчеви лъчи.

Използвайте основа за грим

С нея кожата ви наподобява по-млада и еластична. Тя е с лека и течна конструкция, което разрешава да запълните фините линии по лицето си. Ако имате разширени пори или пък акне, можете да употребявате такава на силиконова основа. Тя ще резервира водата в кожата и ще предотврати достъпа на бактерии до нейната повърхнина.

Използвайте пъстър грим

Според експерти това е най-хубавият метод да предпазите кожата си и да я подплатите. Те отразяват слънчевата светлина и са като физически блокери против нездравословните лъчи. Ето за какво можете умерено да нанасяте по-цветни сенки, червила и отражения.
3 съвета по какъв начин да задържим грима недокоснат по време на празненство
Когато е налице някакъв специфичен мотив, сигурно ни се желае гримът ни да бъде съвършен. Би било отлично да се задържи недокоснат...

Нанесете лека пудра като край

Нанасянето на пудра като край върху декор дьо тена, също може да донесе изгода за здравето на кожата. По този метод той се резервира по-дълго, заобикаля се лъщенето и загубата на хидратация.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР