Всяка една домакиня непрестанно си служи с трикове и хитрини,

...
Всяка една домакиня непрестанно си служи с трикове и хитрини,
Коментари Харесай

Съветът на баба: Направете това и нарязаните плодове няма да покафенеят

Всяка една стопанка непрекъснато си служи с трикове и хитрини, които доста съумяват да улеснят живота й. Днес ще ви издадем една загадка от времето на нашите баби. Тя ще ви помогне да запазите свежестта на нарязаните плодове и да ги предпазите от покафеняване.
Как да предпазим плодовете от покафеняване, когато към този момент са нарязани?
Понякога преценката ни не е толкоз добра, колкото ни се желае. Обелваме и нарязваме повече круши, ябълки и други плодове, в сравнение с можем да похапнем. В подобен миг се ядосваме, тъй като на никой не му се желае да хвърля храната в кофата с боклуци.

Нашите баби обаче доста елементарно са успявали да се оправят с това и нито един комат плод не е бил изхвърлен при отпадъка.

Те са се възползвали от свойствата на студената вода, чрез която плодовете не са покафенявали.

От вас се изисква да поставите всички останали плодове, които към този момент сте нарязали, в купа със студена вода. Задължително покрийте съда с похлупак, тъй че да предотвратите навлизането на О2, който в действителност води до покафеняване.
 На кои плодове и зеленчуци би трябвало да акцентираме през есента На кои плодове и зеленчуци би трябвало да акцентираме през есента
Ябълките и крушите са влакнести и съдържат доста витамини и минерали, които ще ви поддържат тази есен. Червените боровинки са „ су...

Хората, които работят в офис, могат също да се възползват от този трик. Ако авансово сте си обелили и нарязали плодове и възнамерявате да ги похапнете през някоя от почивките, които имате, не се колебайте, а ги залейте със студена вода.

Така ще предпазите витаминозната храна от появяването на всевъзможни съмнителни петна по нея, които могат да ви накарат да не я консумирате.

Следващия път, вместо да хвърляте плодовете или да ги прибирате с чинията в хладилника, залейте ги с вода и ги похапнете по-късно, когато ви се доядат.

Баба знае по какъв начин да избави ситуацията във всеки един миг, доверете й се!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР