Всяка десета кола на Стария континент е с фалшифициран пробегПревъртането

...
Всяка десета кола на Стария континент е с фалшифициран пробегПревъртането
Коментари Харесай

Нова услуга кара европейците масово да превъртат километражите

Всяка десета кола на Стария континент е с подправен пробег

Превъртането на километражите на колите в Европа става все по-масово, като повода за това е нова услуга, предлагана от някои компании. Това събщава изданието Nonestjohn.co.uk, съгласно което всяка десета кола на континента е с подправен пробег.

За Англия цифрата е още по-висока, като главните аргументи не са поради по-изгодна продажба на колата, а поради зистраховката или поради това услуга, предлагана от някои компании. Тя се споделя Personal Contract Purchase (персонален контракт за покупко-продажба) и набира все по-голяма известност – както на Острова, по този начин и на континента.

Новата форма за покупка на автомобила съставлява нещо приблизително сред заем и лизинг. При нея клиентът вняса ежемесечни вноски, които са по-малки от тези за заем, а след края на контракта просто доплаща останалото или продава колата. Договорът е за сред 2 и 4 години, като едно от изискванията в него е ограничаване на пробега.

В последна сметка множеството клиенти са принудени в края на договора да превъртят километража, с цел да продадат колата. Във резултат на това колите с подправен пробег във Англия към този момент доближават 18%. В Европа като цяло процентът е по-малък, само че всичко зависи от марката и модела. Например, при NINI манипулираните коли са 23%, а при BMW 5-Series – 27%.

Все по-разпространената процедура е разкрита от самите притежатели на коли. В Европа голяма известност набират приложения за смарт телефони, които освен разрешават да се управлява работата на всички системи на колата, само че и да се трансформират някои параметри. През цялото време обаче приложението записва действителния пробег и той няма по какъв начин да бъде прикрит.

Снимка: YouTube

automedia.investor.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР