Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,

...
Коментари Харесай

К: Бизнес: Рекордна цена на газа, скъп ток, летищни такси без промяна

Всяка делнична вечер " Капитал " обобщава най-важните бизнес и пазарни вести, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за през днешния ден:
Подборът от събитията в България, които имат значение, може да прочетете тук.
Най-важните международни събития - тук.
Концесионерът на летище София предлага да не подвига таксите следващата година
" Соф Кънект ", което оперира столичното летище от април, заяви, че предлага поради пандемията таксите към самолетните компании да останат непроменени. Този ангажимент в действителност бе стихотворец в оферта, и то за 10 години, като беше апетитен от ръководещите за основен при избора на консорциума за победител. Новост е, че " Соф Кънект " предлага отстъпки - при постигане на близки брой полети от предковид интервала. Предложената цена и понижения съгласно концесионера ще докара до финансов недостиг от 32 млн. евро за 2022 година Дружеството към този момент получи отстъпка от страната - първите 10 години да не заплаща концесионна такса, а сумите да се внесат по-късно.
Wizz Air вкарва наложителна имунизация за личния състав
Авиокомпанията Wizz Air ще направи имунизацията против коронавирус или регулярните антиген/PCR проби при специфични случаи наложителни за всички членове на екипажа от 1 декември 2021 година От компанията оповестиха, че задачата е да се подсигуряват здравето и сигурността на пасажери и чиновници, както и безпроблемното осъществяване на полетите в дълготраен проект. Новото условие ще визира всички екипажи (наземен и кабинен). Тъй като от ден на ден държавни управления изискват имунизация за екипажите като част от националните ограничения за влизане в страната, става все по-наложително членовете на екипажите да бъдат имунизирани, споделиха от компанията.
Източник: БСК
Добри Митрев през днешния ден е бил определен за ръководител на Управителния съвет (УС) на Българската стопанска камара (БСК). Изборът идва, откакто Радосвет Радев, който беше ръководител на БСК от 2018 година, умря на 6 август. Добри Митрев е 49-годишен и е правист по обучение. Има дълготраен административен опит, в това число като ръководител на Общинския съвет на Перник, показват от работодателската организация. В екипа на БСК е от 2012 г, а от 2018 година е основен секретар и член на УС.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР