Всяка държава, която е жертва на военна агресия, има право

...
Всяка държава, която е жертва на военна агресия, има право
Коментари Харесай

Министър Заков относно военна помощ за Украйна: Няма как да дадем нещо, което нямаме


Всяка страна, която е жертва на военна експанзия, има право да бъде подкрепена , това съобщи министърът на отбранатаДрагомир Заков на въпрос за военна помощ за Украйна и направи конкретизиране, че еважен детайлът с какво тъкмо може да бъде подкрепена, написа „ Дарикнюз “.

„ Министърът на защитата не може самичък да подарява или да изпраща каквото и да е било някъде “, уточни Заков и добави, че би трябвало да сме наясно и с това какво можем да предоставим.

„ За никого не е загадка, че българските въоръжени сили изпитват изострен дефицит на редица продукти, в това число приказваме за муниции, защитно съоръжение, тъй че самите ние изпитваме дефицит на сходно нещо. Тоест в обстановка, в която българските въоръжени сили се нуждаят от съоръжение, е доста мъчно Министерство на защитата да отдели средства да помогне на който и да е било “, изясни военният министър и добави: „ Няма по какъв начин да дадем нещо, което нямаме. За да изпратим помощ, ние би трябвало да лишим българските въоръжени сили от съоръжение “.

Той напомни, че има всевъзможен тип помощ - филантропична, военна, логистична, осведомителна.

" Президентът Зеленски благодари преди няколко дни на България за помощта, която оказва. Аз не се тормозя от това, с което България подкрепя Украйна ", добави министър Заков и прикани да не се спекулира с тематиката.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР