Всяка четвърта регистрация се пада на корейския електронен гигантSamsung и

...
Всяка четвърта регистрация се пада на корейския електронен гигантSamsung и
Коментари Харесай

Samsung с най-много патентни заявки при AI чиповете

Всяка четвърта регистрация се пада на корейския електронен колос

Samsung и Южна Корея като цяло са най-активни в регистрацията на патенти на чипове с поддръжка на изкуствен интелект

Броят на патентните поръчки в областта на чиповете с поддръжка на функционалности на изкуствения разсъдък е повишен четирикратно в последните две години, оповестява корейското ведомство по интелектуална благосъстоятелност (KIPO).

Най-висока интензивност в патентоването на чипове за изкуствен интелект показва Samsung Electronics. По данни на KIPO, през 2017 година в международен мащаб са подадени 391 патентни поръчки в областта на AI чиповете, по отношение на 77 за миналата година. Лидерът Samsung е декларирал 199 патента, или 24% от всички патентни поръчки в тази област.

Висока интензивност в създаването на ИИ чипове демонстрира и американската компания Qualcomm, която през 2017 година е подала 59 поръчки или 7,1% от общия брой. В челната петица влизат още Научно-изследователският институт по електроника и телекомуникации на Южна Корея с 36 патентни поръчки (4,3%) и Корейският институт по просвета и техника с 23 поръчки (2,8%).
още по тематиката
В интервала от 2003 до 2017 година чипмейкърите са подали за регистрация общо 828 патентни поръчки в областта на микросхемите с поддръжка на функционалности на изкуствен интелект. Предполага се, че AI чиповете ще станат значим тласък за четвъртата индустриална гражданска война.

Южна Корея като цяло е най-активната страна във връзка с патентоването на технологии за AI чипове, отбелязва KIPO. След нея се подреждат Съединени американски щати, Япония и Франция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР