Всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие. Това означава,

...
Всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие. Това означава,
Коментари Харесай

Всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие

Всяка четвърта българка е жертва на домашно принуждение. Това значи, че над 1 млн. дами са потърпевши, а над 1 млн. мъже в България са насилници. Тези стряскащи данни бяха оповестени от зам. регионалният шеф на Смолян Адриан Петров по време на семинар на тематика „ Координационен механизъм за помощ на потърпевши от домашно принуждение “, който се организира в Смолян.

Данните, които бяха оповестени, са от статистика на неправителствения бранш. Петров означи, че и мъже също стават жертви на домашно принуждение, а от насилието в фамилията най-много страдат децата.

 „ Според проучване на Световната здравна организация, 1/3 от дамите по света са жертва на домашно принуждение. Повече от 1/4 от всички девойки по света са били принудени да сключат цивилен брак преди да навършат 18 години ”, разяснява още зам. регионалният шеф.

Петров акцентира, че точно обвързване на институциите е тематиката за домашното принуждение да бъде изкарана на напред във времето, да бъдат обрисувани и да се намерят механизмите, с които да се борим и да се оправим с този камшик за обществото ни.

Мероприятие бе проведено от Фондация „ Асоциация Анимус ” и е част от националната самодейност за разпространение и възстановяване работата, обвързвана с домашното принуждение.-->

Инициативата е  подкрепена от Мария Габриел - еврокомисар по въпросите на цифровата стопанска система и общество, и е в подтекста на обсъжданите потребности от законодателни промени в региона на насилието над дами, домашното принуждение и нуждата от поддръжка на жертвите на домашно принуждение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР