Всяка болка в ухото е много неприятна. Обикновено тя се

...
Всяка болка в ухото е много неприятна. Обикновено тя се
Коментари Харесай

Тази рецепта спира ужасната болка в ушите за минутки

Всяка болежка в ухото е доста неприятна. Обикновено тя се дължи на бактериална или вирусна зараза. Освен това повода за инфекцията може да бъде простуда, грип или алергия, написа zajenata.bg.

Тези болести предизвикват инфектиране, запушване и оток в ухото, носа и гърлото. Ето за какво, в случай че имате болки в ушите, вие също може да страдате от болки в гърлото или от запушен нос.
Някои инфекции на ушите не се нуждаят от лекуване. Но това не значи, че би трябвало да търпите в очакване просто болката да отмине. Както при лекуването на елементарната простуда, има няколко метода, които можете да предприемете в домашни условия, с цел да ускорите възобновяване си и да облекчите мъчителните признаци.
1) Зехтин.
Ако капнете няколко капки топъл зехтин в ухото си, той може да успокои възпалението, което предизвиква болката. Този домакински лек е изцяло безвреден за възрастни и деца.
2) Чесън.
Антимикробните, антивирусните и антибактериалните свойства на чесъна го вършат превъзходен домакински лек, с които можете да се отървете от многото вероятни аргументи за болката в ухото. Реално няма значение дали тя се дължи на вирусна или бактериална зараза. Можете просто по старомодния метод да поставите скилидка чесън в ухото си. Или можете да смесите чесън със зехтин. За да извършите това, загрейте 2 супени лъжици зехтин. Смачкайте скилидка чесън и оставете на доста слаб огън в продължение на двадесет минути. След като зехтинът добре е поел чесъна, прецедете сместа и отстранете чесъна. Оставете да се охлади и по-късно пуснете две капки непосредствено в ухото си.
3) Лук.
Загретият лук е един от най-ефективните средства за домашно облекчение на болката в ушите. Ето по какъв начин да го приготвите! Отрежете лука на половина и премахнете вътрешните пръстени. Загрейте 2 или 3 външни пръстени във фурната на 150 градуса. Топлият и леко опушен пръстен обвийте в забрадка. Поставете кърпата с топлия лук на възпаленото ухо – ще има успокоителен резултат.
4) Джинджифил.
Този необикновен корен може да ви помогне, като понижи възпалението, което предизвиква болката. Обикновено чаят от джинджифил обезпечава отличен резултат в битката против ушните инфекции. Можете също по този начин да извършите успокояващо олио от джинджифил сок. Настържете парче свеж джинджифил, изстискайте сока, по-късно го загрее малко. Четири капки топъл сок капнете в болното ухо.
5) Ябълков оцет
Това средство има способността да трансформира равнището на рН в ушния канал. Когато оцетът попадне в ухото – средата, в която се развъждат бактериите и вирусите се трансформира по този начин, че нахлуващите микроби не могат да оцелеят. Те умират и болката стопира. Препоръча се няколко капки затоплен оцет да капнете в засегнатото ухо, а по-късно да го покриете с памучна забрадка и малко да полежите, с цел да позволите на топлата течност да проникне надълбоко в ухото.
6) Мед
Шведски проучвания демонстрират, че медът може да бъде по-ефективен от фармацевтичните антибиотици за битка с бактериите, които постоянно провокират болежка в ушите. Нанесете няколко капки топъл мед на инфектираното ухо.
7) Кокосово масло
Кокосовото масло може да помогне в битката с вирусните инфекции, които предизвикват болки в ушите. Препоръчва се да смесите 1/8 чаша кокосово масло с две скилидки чесън в дребен съд. Варете тази примес в продължение на 5 минути, по-късно изчакайте да изстине. Капнете две капки в ухото си и легнете за пет минути. Използвате средството два пъти на ден в продължение на 7 дни или до изгубване на признаците.
Изпробвате тези домашни средства, само че постоянно бъдете деликатни. Не забравяйте, че е най-добре да се консултирате с вашия доктор – по този начин ще избегнете съществени неприятности.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР