Всвое изказване във видео връзка пред парламентарната асамблея на НАТО

...
Всвое изказване във видео връзка пред парламентарната асамблея на НАТО
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Украйна и Израел са изправени пред едно и също зло

Всвое изявление във видео връзка пред парламентарната асамблея на НАТО в Копенхаген украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че същността на експанзията против Украйна и против Израел е една и съща и единствената разлика е, че Украйна е била нападната от терористична страна, а Израел е бил атакуван от терористична организация, съобщи Укринформ.

" Тези дни нашето внимание е концентрирано в Близкия изток. Никой не може в миналото да не помни какво направиха терористите в Израел… Хиляди ракети против мирни градове. Стрелба по хора в коли по пътя. Мъже, дами, деца. Никой не бе пощаден. Улици, покрити в кръв. Заложници… Самите терористи предоставиха на света записи на своите зверства и се гордеят с тях. Жени бяха бити. Възрастни хора бяха отвлечени от домовете си. Отвлечени деца. И ние към момента не знаем какъв брой хора са били хванати и брутално отведени от терористите… Те даже се пробваха да унизят мъртвите, като се подиграха с телата им ", сподели Зеленски.

Той акцентира, че самите израелци – израелски публицисти, които са били в Украйна, в Буча, в този момент споделят, че са станали очевидци на същото зло там, където е била Русия. " Същото зло и единствената разлика е, че има терористична организация, която атакува Израел и има терористична страна, която атакува Украйна … Обявените планове са разнообразни, само че същността е една и съща… Виждате го… Виждате същата кръв по улиците. Виждате същите надупчени от патрони цивилни коли . Виждате същите тела на хора, които са били измъчвани " , уточни украинският президент.

Според него най рискови са две неща. Първо: шокиращата наслада на подкрепяните от страната съветски пропагандисти, нарекли " титли " деца, които в този момент са заложници на терористите в Газа. И второто е поддръжката за това, което се случва.

Зеленски сподели още, че Иран не може да каже, че няма нищо общо с това, което се случва в Украйна, в случай че продава дронове " Шахед " на Русия. По думите му Иран не може да каже, че няма нищо общо с това, което се случва в Израел, в случай че негови публични представители афишират, че поддържат това, което се случва в Израел.

" Виждаме кой на този свят се пробва да размени силата на интернационалните закони с ужаса на кръвопролитието и бедствията. Виждаме чии умишлени вложения в гнет унищожават живота на разнообразни нации в голям регион от Беларус до Мали. Виждаме това. И би трябвало да действаме. Обединени! ", акцентира той.

Сутринта на 7 октомври палестинската ислямистка формация " Хамас " предприе офанзива против Израел. Бойци нахлуха на територията на страната и направиха масиран ракетен удар. Повече от 700 души бяха убити при офанзиви на " Хамас " в Израел. Сред убитите има и жители на Украйна. Израел публично разгласи положение на война за първи път от Войната от Йом Кипур през 1973 година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР