ВСУ са унищожили 13 ударни дрона и голям десантен кораб,

...
ВСУ са унищожили 13 ударни дрона и голям десантен кораб,
Коментари Харесай

Украйна унищожи голям руски десантен кораб, превозващ ирански "Шахед"-и

ВСУ са унищожили 13 ударни дрона и огромен десантен транспортен съд, ситуиран във водите на временноокупирания полуостров Крим. Това оповестиха украинските Военновъздушни сили.
 
" Около 02:30 часа на 26 декември тактическата авиация на Военновъздушни сили нападна с крилати ракети огромния десантен транспортен съд на Черноморския флот на Руската федерация " Новочеркаск ". Резултатът е " явен "! ", споделиха от Военно-въздушните сили на Украйна. Информацията беше доказано и от Силите за защита ан Украйна по направление " Юг ".
 

 
От украинските Военновъздушни сили прибавиха още, че от 18:30 часа на 25 декември до 03:00 часа на 26 декември съперникът е атакувал от югоизток с атакуващи безпилотни летателни апарати вид " Шахед ". Общо са регистрирани 19 изстрелвания на " Шахед " от регионите на Балаклава - Крим и Приморско-Ахтарск - Руската федерация.
 
" В резултат на зенитната борба силите и средствата на Военновъздушни сили и отбранителните сили на Украйна унищожиха 13 ударни безпилотни летателни апарата " Шахед-136/131 " в Одеса, Херсон, Николаев и Хмелницки район ", се споделя в отчета.
 
Назначеният от Русия губернатор на Крим сподели, че украинското нахлуване е провокирало пожар в пристанището на Феодосия. " В региона на Феодосия е осъществена вражеска офанзива. Районът на пристанището е отцепен ", удостовери Сергей Аксьонов в Телеграм. Той увери, че детонациите са спрели и " пожарът е овладян ", като не посочи данни за вредите, само че акцентира, че се е наложило да бъдат " евакуирани жителите на няколко къщи ". 
 
" А флотът в Русия става все по-малък и по-малък! Благодаря на водачите от Военновъздушни сили и на всички взели участие за прецизната работа! ", съобщи командирът на украинските Военновъздушни сили ген.-лейт. Микола Олешчук в Telegram. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР